U snu plače: „Nemoj, deda Ljubo, boli me”

B. Janačković | vesti 2016-07-29 21:29:36 2016-07-29 21:29:36

„Povukao me je za ruku i uveo me u sobu. Htela sam da idem, ali me je on svukao i gurnuo mi prst. Ja sam se uplašila i počela da plačem“. Ovim rečima je devojčica A. T. (8) iz jednog sela u okolini Niša opisala na koji način ju je u svojoj kući seksualno zlostavljao komšija Ljubomir D. (82), protiv koga je u Višem sudu u Nišu pokrenuta istraga.

Branko Janačković

Nezapamćen slučaj seksualnog zlostavljanja desio se 23. jula. Nakon što je u Zavodu za sudsku medicinu utvrđeno da devojčica ima povrede na genitalijama, Ljubomiru je 26. jula određen pritvor.

- Išla je tog dana da mi kupi cigarete i vratila se. Posle je opet izašla, nije mi ni rekla gde ide. Njen polubrat A. T. (11) otišao je da je potraži. Bili su kod komšije Ljube, kod koga su ranije brali šljive. Po podne sam je srela na ulici. Rekla je: „Mama, imam nešto da ti kažem, ali ne mogu ovde na ulici da nam se ne smeju ljudi“. Kada smo ušli u kuću, rekla mi je šta se desilo i da oseća peckanje kada ide u WC. Skinula sam je i videla malo krvi na polnom organu, gaćicama i kratkim pantalonama. Otišli smo kod doktorke u selu, koja je pozvala policiju. Predali smo joj i devojčicinu garderobu - priča Maja A. (33), devojčicina majka. Ona kaže da dete od tada ima traumatične snove.

- Od tada se plaši, trza se u snu. Čula sam je kako u snu priča: „Nemoj, deda Ljubo, mene to boli. Ima majka da me bije. Boli, boli, pusti me”. I sada ne sme da izađe iz kuće. Ne puštam je više nigde da ide sama, samo nakratko, do centra sela i nazad. Kad sam otišla do njega i pitala ga kako ga nije sramota tako nešto da radi detetu i da imam crno na belo šta joj je uradio, on je rekao da to nije istina. A ranije je pokušavao i mojoj drugoj ćerkici i pastorki isto tako da radi - tvrdi Maja A.

Komšije iz sela podeljene su oko toga da li je Ljubomir D. počinio delo koje mu se stavlja na teret.
- Ma nema šanse, on to sigurno nije uradio. Pa oni stalno idu kod njega u kuću. Pričalo se da su mu nestale pare od penzije iz kuće i da je on to prijavio policiji, pa me ne bi čudilo da je ovo nameštaljka zbog toga. Već 30 godina znam čoveka i njegovu porodicu, njegova žena nam je bila kao majka u selu, divni ljudi - pričaju komšije, moleći da im se ne pominje ime.

Branio se da je devojčica pila pivo?!

Osumnjičeni Ljubomir se, kako nezvanično saznajemo, nakon privođenja branio da nije učinio ništa od onoga što mu se stavlja na teret. On je, navodno, izjavio da je devojčica popila čašu piva, što negiraju majka i devojčicin polubrat A. T. (11), koji je neposredno pre traumatičnog događaja bio u kući. Naime, dečaka je Ljubomir poslao po pivo, tako da je u kući ostao sam sa devojčicom.

Expand player
Pogledajte više