Francuska kokain zaplena
Francuska carina
Kamionom je vozio Srbin

Francuska carina

Kamionom je vozio Srbin, Foto: Francuska carina/Ilustracija

Francuski carinici zaplenili su u sredu 178 kilograma kokaina, čija je tržišna vrednost čak šest miliona evra. Droga je pronađena u kamionu koji je vozio četrdesetogodišnji Srbin! Droga je zaplenjena u Arlu, u provinciji Buš du Ronu, u južnom delu Francuske, a kamion je išao iz Španije u Italiju.

Manijak sa Vračara uleteo u toalet, uhvatio učenicu oko struka, a onda počeo da otkopčava šlic!

AUTOR: Alo.rs/Blic.rs/M.Č. DATUM I VREME: 15.11.2019. 19:17 Manijak sa Vračara ubrzo uhapšen! silovatelj, Foto: arhiva Milošu M. (21) iz Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da siluje devojčicu (16) u toaletu Treće beogradske gimnazije, sada preti 15 godina robije. AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 13.11.2019.

Francuski carinici su zaustavili kamion registrovan u Srbiji, a blokiran je na odmorištu uz put prema Nimu, blizu Arla. Posle pažljive pretrage, droga je otkrivena.

Kokain je bio sakriven u specijalnom tajnom skrovištu na dnu prikolice kamiona, ispod poda. U prikolici se nalazilo nekoliko vrsta robe, koja je bila prevožena za nekoliko kompanija.

Droga j ebila skrivena u dnu prikolice, među drugom robom

carina, foto Ilustracija

Droga je bila skrivena u dnu prikolice, među drugom robom, Foto: Francuska carina/Ilustracija

Vozač je uhapšen i predat centralnoj policijskoj jedinici za suzbijanje nelegalnog prometa narkotika (Octris).

Sumnja se da su članovi kriminalne organizacije verovatno bili pod velikim pritiskom, čim su se odlučili da preuzmu rizik da prevoze toliku količinu droge kopnenim putem.

PROČITAJTE JOŠ:

- Jedna stvar posebno pada u oči. S obzirom na tržišnu vrednost proizvoda, međunarodni trgovci droge nikada ne prevoze tolike količine putem. Rizik od gubitka je prevelik - navode policijski zvaničnici u Francuskoj.

- Obično kriminalne organizacije prave više manjih konvoja da bi ograničile gubitke. Ovde gubitak zarade iznosi šest miliona evra i prilično je velik. To bi moglo značiti da je ta organizacija bila primorana da rizikuje - napominje šef carinskih službenika u Arlu.

„Ovo je izvanredna zaplena“, rekao je Denis Martinez, šef regionalne carinske kancelarije u mestu Aik en Provans.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare