Urgentni centar, bolnica
Alo!/ Dejan Briza
Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Slučaj trudnice Tamare M. (23), koja je preminula 1. avgusta u Kliničkom centru Niš, podigao je Kruševac na noge. Mlada Kruševljanka izgubila je tešku bitku za život u sedmom mesecu trudnoće, a spasa, nažalost, nije bilo ni za njenu bebu.

Nadležni će u Opštoj bolnici Kruševac početi da utvrđuju sve okolnosti koje su prethodile tragediji, a u KC Niš predočavaju za "Novosti" da je pacijentkinja primljena pre 10 dana u stanju već razvijene sepse. Samo je u jednom trenutku došlo do poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja, ali je, uprkos svim preduzetim merama, trudnica preminula u četvrtak, u 16.35. Nešto ranije urađen je abortus, budući da je konstatovano da nema srčane radnje ploda, pa su lekari pokušali da spasu majku.

PROČITAJ JOŠ:

Sve što se dešavalo pre 23. jula, kada je Tamara M. primljena u KC Niš, detalji prethodnog lečenja i praćenja celog slučaja u Opštoj bolnici u Kruševcu, biće poznati posle kontrole.

- U vezi sa lečenjem pacijentkinje Tamare M., naložila sam unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, a obaveštena je i inspekcija Ministarstva zdravlja - predočava, za "Novosti", dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.

Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Tamarina porodica, rodbina i prijatelji ne mogu da veruju šta ih je zadesilo. Pre mesec i po dana Tamara je ostala bez majke, koja je, kako saznajemo, preminula od posledica šloga i otkazivanja rada srca.

- To je jedna divna porodica, vrlo vezana, a majka je bila baš privržena ćerci, toliko se radovala njenoj sreći sa dobrim momkom, trudnoći i rađanju unučeta, ali, nažalost, nije to doživela, a sada nema ni ćerke ni deteta - pričaju, za "Novosti", prijatelji porodice. - Inače su obe bile vesee prirode. Svi su teško podneli smrt majke, koja je sama nakon smrti supruga podizala dvoje dece, ćerku i sina, a tek ovo niko ne zna kako će bliski pregurati.

Pokojna trudnica je bila student. Prema saznanjima "Novosti", poreklom su iz Gnjilana, odakle su došli 1999. godine, a otac je bio pripadnik vatrogasno-spasilačke jedinice. Preminuo je 2005. godine.

Tamara je sahranjena na Kruševačkom groblju.

Porodica

NA fejsbuk i instagram profilu preminule Tamare brojne su zajedničke fotografije njene porodice, a T. M. je često objavljivala i fotografije iz detinjstva, gde je kao devojčica na slici pored rano preminulog oca, i one gde je zajedno sa bratom i roditeljima. Među novijim objavama su fotografije nje i majke, kojoj je porodica davala parastos pre samo nedelju dana.

BONUS VIDEO: