EVO ŠTA ĆE BITI SA SAROM VIDAK U Crnoj Gori je osuđena na četiri meseca, a sad je sprski sud doneo KONAČNU ODLUKU o njenoj sudbini!

Sara Vidak (21), studentkinja iz Beograda, koja je u Crnoj Gori osuđena na četiri meseca zatvora, neće odležati tu kaznu jer je Srbija priznala presudu, ali ju je Viši sud smanjio na mesec dana, koliko je ona već provela u pritvoru.

Sara Vidak
Sara Vidak, Foto: FacebookPrintskrin

Podsetimo, Vidak je u montiranom procesu zbog navodnog napada u avgustu 2018. godine na sudiju Prekršajnog suda u Kotoru Jelenu Stanišić osuđena na četiri meseca zatvora.

 

Održano ročište

- Pravni tim Vidakove pisao je molbu da Srbija prihvati presudu crnogorskog suda. To se i dogodilo, ali je Viši sud kaznu preinačio u mesec dana zatvora. Kako je Sara provela mesec dana u pritvoru u Spužu, to joj je uračunato, tako da ona neće ići u zatvor - objasnio je izvor upućen u ovaj slučaj.

Studentkinja Sara Vidak za srećnu vest čula je od novinara, ali kako je rekla, nije dobila nikakav papir od suda, pa nije mogla ni da potvrdi ovu informaciju.

- Jao, bilo bi mi drago da ne idem u zatvor! Nisam znala za to! Bila sam u sudu pre nekoliko dana, održano je ročište na kome smo tražili da kaznu izdržavam u Srbiji, ali mi niko još uvek ništa nije javio, čekam potvrdu od suda - rekla je Vidakova, piše "Kurir".

Sara Vidak
Sara Vidak, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Podsetimo, drama u Kotoru dogodila se sredinom avgusta, kada je Sara u društvu majke i verenika otišla u Prekršajni sud zbog čukanja na parkingu. Međutim, sudija Stanišić je nju i dečka, koji je pristao da plati kaznu, izbacila, a onda je došlo i do sukoba u hodniku suda. Stanišićka je tada Vidakovu optužila za fizički napad, nakon čega je studentkinji iz Beograda određen pritvor.

O ovom slučaju odmah su se oglasili ministar pravde, predsednica Vrhovnog suda Crne Gore i Sudski savet. Devojka je prebačena u zatvor u Spužu, gde se nalazila u pritvoru. Ona je početkom septembra, nakon procesa, osuđena na četiri meseca zatvora, nakon čega je napustila Crnu Goru.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi