Darko Šarić
E stock
Nebojša Joksović

Alo/Privatna arhiva

Kao svedok saradnik postao milioner, Nebojša Joksović Joksa, Foto: Alo/Privatna arhiva

Ristić je na saslušanju u SBPOK-u ponovio optužbe na račun Joksovića:

- Razgovor je tekao u pravcu kako bi se taj Nikolašević likvidirao. To je potencirao Joksović, uz komentar kako bi bilo postaviti bombu, oteti ga iz auta… U jednom trenutku, Joksović me je pitao da li bih ja mogao da nađem nekog iz Bosne da ubije Nikolaševića… U razgovor se uključio i Saša Cvetinović, koji se direktno obratio Joksoviću rečima: „Imam ja onu napravu u kući“.

Goran Nikolašević

Nenad Vujanović, Alo

Svedoci tvrde da je Joksa tražio da se njegov nekadašnji bliski saradanik Goran Nikolašević ubije bombom, Foto: Nenad Vujanović/ Alo

Goran Nikolašević, tadašnji direktor „Dont plusa“, frme koja je kupila plac, kaže da je tužilaštvo odjednom odustalo od oduzimanja placa i da je dobio rešenje da se plac vraća firmi i Nebojši Joksoviću. 

Goran Nikolašević, tadašnji direktor „Dont plusa“, firme koja je kupila plac, kaže da je tužilaštvo odjednom odustalo od oduzimanja placa i da je dobio rešenje da se plac vraća firmi i Nebojši Joksoviću. 

Radoslav Baćović, advokat

Vladimir Marković,Alo

Radoslav Baćović, advokat, Foto: Vladimir Marković,Alo

- To se sve desilo van ročišta. Joksović mi je kasnije naravno ispričao sve svoje planove i sve nagodbe sa tužilaštvom. Hvalio se time da mu je vraćen plac jer je to bio njegov veliki uspeh - otkriva Nikolašević.

Advokat Baćović: Joksi dali Šarićevu vrednu imovinu

Brojni su postupci koji se vode protiv Joksovića i svi su u početnoj fazi i svi stoje uglavnom u tužilaštvu, ali najdrastičniji primer nerešavanja predmeta je u Višem sudu u Beogradu, po optužnici javnog tužioca. Predmet već pune dve godine stoji u krivičnom veću suda, dok je uobičajeno da predmet stoji mesec dana. Joksović je jedini svedok koji tereti Darka Šarića i to je razlog zbog kojeg mu je poklonjena višemilionska imovina koja je vlasništvo Darka Šarića. To je razlog zašto se abolira za sva krivična dela - kaže advokat Radoslav Baćović.

Takođe, i danas ubira prihode izdavanjem lokala u prostoru nekadašnje štamparije u Žarkovu, iako je pred sudom priznao da je lično potpisao dokument po kojem je kupovinu štamparije finansirao Šarić.

 

PROČITAJTE JOŠ: