Policija
Alo!/Nenad Vujanović
Policija

Alo!/Nenad Vujanović

Policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Pročitajte još:

 

Naime u tužilaštvo je pristiglo šest izveštaja u kojim se navodi da je navodno oštećeni šest puta pristupao u policijsku stanicu u vreme trajanja navodne otmice.

U policiju je pristupao jer je imao meru obaveznog javljanja po odluci Višeg suda u Beogradu, kako mu ne bi bio određen ekstradicioni pritvor po poternici iz inostranstva. Navodno oteti se lično javljao dana, 11., 15., 18., 22., 25., и 29. septembra 2017. A navodna otmica je trajala od 11. septembra do 01. oktobra. Dakle jasno je da je u pitanju lažna otmica.

 

 

Navedeni izveštaji iz MUP RS, izveštaji iz baznih stanica o kretanju mobilnog telefona navodno oštećenog, izjave svedoka, ali i sam iskaz navodno otetog opovrgavaju krivičnu prijavu da je bio otet i zatim držan 21 dan u stanu u Leštanima.

Sumnju u istinitost prijave, odnosno motiv za lažno prijavljivanje može se shvatiti, ako se zna da je “oteti” lice za kojim je raspisana međunarodn poternica, da je u RS osudjivan za prevaru, da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka, kao i da je za njim trenutno raspisana potraga u RS jer je nedostupan organima gonjenja.