Tužilaštvo ima predlog za kaznu sinu srpskog biznismena, presuda u ponedeljak!

Alo.rs / Vijesti / A. B. | vesti 2020-09-05 17:16:05 2020-09-05 17:16:05

Osnovni sud u Kotoru u ponedeljak će izreći presudu maloletnom M. S. (17) koji je je optužen da je 11. jula izazvao pomorsku nesreću u kojoj je poginula tridesetjednogodišnja Maja Šljivančanin, dok je njen verenik Vladimir Stanišić povređen.

Printscreen/YouTube

Kako prenosi portal Vijesti, tužilac za maloletnike istakao je tokom suđenja da u celosti ostaje pri navodima optužnice.

On je dodao da osnovanost i zakonitost predloga za izricanje krivične sankcije proizilazi iz dokaza iznetih tokom postupka, a naročito iz nalaza i mišljenja veštaka pomorske struke, prema kojem je maloletnik izazvao pomorsku nesreću jer se nije pridržavao međunarodnih pravila o izbegavanju sudara na moru.

Tvrdili su da je odbrana M.S. o tome kako je došlo do nesreće obesmišljena sprovedenim dokazima i da je jedini uzrok nesreće – brzina.

Advokati oštećenih su naveli i deo nalaza veštaka u kojem se navodi da maloletnik nije smeo isploviti iz marine bez overene “crew liste”.

Advokati Vladimir Vuleković i Zdravko Begović, koji zastupaju sina srpskog biznismena, predložili su da se sedamnaestogodišnjaku izrekne vaspitna mera strogog nadzora shodno preporukama stručnih službi koje su procenjivale njegovu ličnost i psihološko stanje.

Odbrana je istakla i da je odgovornost za izazivanje nesreće i na Vladimiru Stanišiću, koji je upravljao barkom na kojoj se nalazio sa nastradalom verenicom.

Podsetimo, nesreća se dogodila 11. jula oko 14 sati, na moru između plaže Mogren i ostrva Sveti Nikola. Uhapšenom S. M., koji se sin srpskog biznismena, na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Mediji su tada prenosili da je mladić u Crnu Goru došao nekoliko dana pre nesreće privatnim avionom, kao i da je jahta koju je vozio kobnog dana u vlasništvu njegovog oca.

PROČITAJTE JOŠ:

Expand player
Pogledajte više