Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

E stock

Uskoro će da mu presdui z anavodni verc kokaina i pranje para, Darko Šarić, Foto: E stock

U nastavku suđenja Darku Šariću i još 17 optuženih za navodno „pranje para” juče je razdvojen postupak za optuženog Andriju Krlovića, koji nije pušten u sudnicu jer ima visoku temepraturu. Njemu je izmerena temepratura u tri navrata i bila je iznad 37 stepeni, pa ga je sudija Siniša Petrović, iz bezbednosnih razloga, udaljio sa suđenja.

- Optuženom je najpre izmerena temperatura 37,3, potom 37,6, dok je posle trećeg merenja bila 37, 7, zbog čega je odlučeno da ne može da prisustvuje pretresu - rekao je sudija Petrović.

Boban Stojiljković iz Vranja se potom ustremio na tužioca Sašu Ivanića, tvrdeći da štiti svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu.

Nebojša Joksović

privatni album

Svedok milioner, Nebojša Joksović, Foto: privatni album

- Gospodine predsedavajući, imam primedbu što tužilaštvo dozvoljava Nebojši Joksoviću da na divlje gradi zgradu na Vračaru, u strogom centru Beograda! On skine traku kojom mu se zabranjuje rad i nastavlja dalje da radi! Ja nemam drugo objašnjenje nego da zaključim da tužilac na divlje zida sa Joksovićem, koji je pokrao imovinu Darka Šarića! Joksović nesmetano gradi i uprkos svemu je zaštićen od krivične odgovornosti. On je mimo svih zakona - rekao je Stojiljković i zamolio sudiju da bude tolerantan.

Stoiljković je rekao i da je tužilac dao optuženom Goranu Vučkoviću zvanom Pljočka da jede slaninu kod njega u kancelariji dok je za to vreme uhapšeno 20 članova “građevinske mafije” u Vranju”. Vučković je ranije na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu izjavio da su mu 2013. pripadnici BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal i policije, sugerisali da optuži Stojiljkovića za "pranje novca". On je tada naveo da su ga pretukli i rekli da mogu da nanesu zlo njemu i njegovoj porodici. 

Stručnjaci za finansije: Šarićev novac je čist

Šarić je ranije rekao da ima pokriće čak za 45 miliona, navodeći da je sve stekao legalno. Suština nalaza stručnjaka ekonomsko-finansijske struke, koji su analizirali poslovanje kompanija koje se dovode u vezu sa Šarićem i njegovim prijateljima, glasi da je sav novac Darka Šarića i ostalih koji su s njim optuženi za pranje novca čist i potiče iz legalnih izvora! Odgovarajući na pitanja odbrane, stručnjaci ekonomsko-finansijske struke su na ranijim suđenjima rekli da tokom analize dobijene dokumentacije nisu naišli na bilo šta sumnjivo što bi ukazalo da je neka banka osporila neku finansijsku transakciju.

 - Tužilac pravi nenormalnu sitauciju sa Jokovićem. Pet puta su mu Joskoviću sekli traku da ne gradi, a on je opet skidao - optužio je Stojijljković tužioca.