Tužilac pušta Joksu da gradi na divlje, a optuženog je hranio slaninom!

D. Ćuruvija | vesti 2020-07-09 12:59:59 2020-07-09 12:59:59

Svedok saradnik je miljenik tužilaštva!

E stock

U nastavku suđenja Darku Šariću i još 17 optuženih za navodno „pranje para” juče je razdvojen postupak za optuženog Andriju Krlovića, koji nije pušten u sudnicu jer ima visoku temepraturu. Njemu je izmerena temepratura u tri navrata i bila je iznad 37 stepeni, pa ga je sudija Siniša Petrović, iz bezbednosnih razloga, udaljio sa suđenja.

- Optuženom je najpre izmerena temperatura 37,3, potom 37,6, dok je posle trećeg merenja bila 37, 7, zbog čega je odlučeno da ne može da prisustvuje pretresu - rekao je sudija Petrović.

Boban Stojiljković iz Vranja se potom ustremio na tužioca Sašu Ivanića, tvrdeći da štiti svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu.

- Gospodine predsedavajući, imam primedbu što tužilaštvo dozvoljava Nebojši Joksoviću da na divlje gradi zgradu na Vračaru, u strogom centru Beograda! On skine traku kojom mu se zabranjuje rad i nastavlja dalje da radi! Ja nemam drugo objašnjenje nego da zaključim da tužilac na divlje zida sa Joksovićem, koji je pokrao imovinu Darka Šarića! Joksović nesmetano gradi i uprkos svemu je zaštićen od krivične odgovornosti. On je mimo svih zakona - rekao je Stojiljković i zamolio sudiju da bude tolerantan.

Stoiljković je rekao i da je tužilac dao optuženom Goranu Vučkoviću zvanom Pljočka da jede slaninu kod njega u kancelariji dok je za to vreme uhapšeno 20 članova “građevinske mafije” u Vranju”. Vučković je ranije na suđenju u Specijalnom sudu u Beogradu izjavio da su mu 2013. pripadnici BIA, Tužilaštva za organizovani kriminal i policije, sugerisali da optuži Stojiljkovića za "pranje novca". On je tada naveo da su ga pretukli i rekli da mogu da nanesu zlo njemu i njegovoj porodici. 

Stručnjaci za finansije: Šarićev novac je čist

Šarić je ranije rekao da ima pokriće čak za 45 miliona, navodeći da je sve stekao legalno. Suština nalaza stručnjaka ekonomsko-finansijske struke, koji su analizirali poslovanje kompanija koje se dovode u vezu sa Šarićem i njegovim prijateljima, glasi da je sav novac Darka Šarića i ostalih koji su s njim optuženi za pranje novca čist i potiče iz legalnih izvora! Odgovarajući na pitanja odbrane, stručnjaci ekonomsko-finansijske struke su na ranijim suđenjima rekli da tokom analize dobijene dokumentacije nisu naišli na bilo šta sumnjivo što bi ukazalo da je neka banka osporila neku finansijsku transakciju.

 - Tužilac pravi nenormalnu sitauciju sa Jokovićem. Pet puta su mu Joskoviću sekli traku da ne gradi, a on je opet skidao - optužio je Stojijljković tužioca.

Expand player
Pogledajte više