tuča
PrintscreenYoutube
tuča

PrintscreenYoutube

tuča, Foto: PrintscreenYoutube

N. J., otac dečaka (16) koji je krvnički pretučen u tuči u Boljevcima, ogorčen je zbog onoga što se desilo njegovom sinu, pa je rešio da posvedoči o svemu, a o stravičnom napadu obavešteno je i Više javno tužilaštvo i podneta je krivična prijava. 

Te večeri grupa srednjoškolaca branila je drugara koji je Rom od starijih momaka, od kojih neki imaju 30 godina.

Kako sami svedoče napalo ih je 12 starijih momaka, a u Boljevce su stigli u dva automobila. Tukli su ih palicama, a na kraju su ih i pekli bakljom.

- Mom pastorku je drug iz odeljenja U. S. mesecima pretio i vređao ga na rasnoj osnovi. Nikada mi o tome nije pričao jer ga nije shvatao ozbiljno. Nekoliko puta mu je rekao da će doći sa Bežanijske kose u Boljevce da ga tuče. To je i uradio u petak uveče. Pitao je druga koji je sedeo sa njim gde se nalaze i rekao da stiže za dva minuta, ali mu nisu poverovali - priča očuh dečaka M. P., koji, kao i očevi drugih pretučenih tinejdžera, krije identitet iz straha od osvete.

Dva dečaka su u jednom trenutku rešila da krenu kući na večeru, a ostala šestorica su ostala u parku.

- Tada smo videli da su se ispred njih dvojice zaustavila dva pežoa i iz njih je izašlo oko 10 mladića, među njima i U. S. Tada je krupan momak iz njegovog društva udario mog druga drvenom letvom po stomaku, a zatim su i ostali počeli da tuku moje drugare, pa je i mene neko napao sa leđa. U. S. nije učestvovao, već je stajao po strani - svedočio je D. J. u policiji i dodao da njega više nisu dirali.

Kako kažu uznemireni očevi, svi tinejdžeri su udarani palicama svuda po telu dok nisu pali na zemlju, a P. J. je udaran i po glavi i vratu, pa je od jačine udaraca završio na zemlji.

- Sin mi je rekao da je video da tuku njegovog brata od tetke i da je tada krenuo da skloni te momke sa njega, pa je napadnut s leđa. Kada je od udaraca pao u nesvest, dobio je epinapad iako nema epilepsiju. Išla mu je i pena na usta i tresao se. U tom trenutku je dotrčao jedan mladić koji je bio u istom parku sa devojkom.

Video je da mi se sin guši, pa ga je okrenuo na stranu i izvadio mu jezik. Odmah mu je dao i veštačko disanje. Ostala deca su tu stajala i plakala jer su mislili da je ubijen. Doktorka iz Hitne pomoći rekla mi je da je bio na korak do smrti i da ga je taj prolaznik spasao - jedva izgovara potreseni otac N. J. i dodaje da je njegovom sinu konstatovan potres mozga u Tiršovoj bolnici, a zbog prikleštenih moždanih nerava ne može da pomera prste na desnoj ruci.

Podnete su krivične prijave protiv šest punoletnih mladića i dve protiv maloletnih, a postupak vodi Više javno tužilaštvo, odeljenje za maloletnički kriminal, dok se za ostalima traga. 

Njima se na teret stavlja nasilničko ponašanje, a dalja istraga će utvrditi da li će to delo biti prekvalifikovano s obzirom na to da dečaci još idu na lekarske preglede, gde će im se utvrditi sve posledice. Napadnuti srednjoškolci u trenutku napada nisu imali alkohol u krvi, kao ni druge supstance.

Pročitajte još: