Jovan Jovica Vukotić
Privatna arhiva
Jovan Jovica Vukotić

Privatna arhiva

Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Tim advokata navodnog vođe kriminalnog "škaljarskog" prethodno je tražio da se ukine rešenje sudije za istragu Vladimira Novovića, kojim se stavlja na snagu odluka o pritvoru od 8. februara 2019. godine osumnjičenom za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara iz Kotora.

Veće je odluku da odbije žalbu obrazložilo time da je Novović pravilno postupio stavljajući na snagu rešenje o pritvoru.

- Iz spisa predmeta postoji osnovana sumnja da su okrivljeni Vukotić Jovan, Dedović Igor i Šaković Milić dana 27. marta 2016. godine, oko 20.30, u naselju Rakite u Kotoru, po prethodnom dogovoru i zajedno, sa umišljajem, pokušali da liše života više lica - oštećene Stupar Vojina i Radonjić Miloša, navodi se u obrazloženju.

Tvrdnju da je Vukotić i dalje osnovano sumnjiv temelje na osnovu veštačenja, dokaza, Radonjićevog iskaza datog 1. juna 2016. i Stuparevog koji je saslušan šest dana kasnije.

Kaže se da je pritvor osnovan i zato što Vukotić u slučaju osude može očekivati visoku zatvorsku kaznu i dodaje da je Vukotić boravio u Turskoj i Severnoj Makedoniji, što ukazuje na opasnost od bekstva.