Pucnjava Nana Senjak
Alo!/Ana Paunković
Pucnjava Nana Senjak

Alo!/Ana Paunković

Klub Nana, Senjak, Foto: Alo!/Ana Paunković

Grbović je izneo odbranu i detaljno objasnio šta se dešavalo kobne večeri u klubu, ali i ispred njega.

Pročitajte još:

 

- Rasprava između Savkovića, Iseinovića i njihovih drugova iz Crne Gore, sa jedne strane, i navijača Crvene zvezde, sa druge, počela je u klubu. Bio sam na ulazu u klub sa kolegama kada je krenulo lupanje. Stali smo između separea da sprečimo tuču. Iseinović je vrištao, vikao je: "Pobiću vas sve, je*aću vam mater!" Njegova reakcija bila je sačuvaj me Bože - prepričao je optuženi šta je prethodilo ubistvu, tvrdeći da je pokušao da smiri Iseinovića, ali da je on nastavio da divlja, slomivši pesnicom ogledalo.

- Onda sam ga izvukao napolje. Dobio sam udarac u vrat i dva u leđa. Tada sam pustio Iseinovića, a neko me je udario u vilicu. Zateturao sam se i uhvatio za drvo da ne padnem. Kada sam podigao glavu, video sam da on ide ka meni. Pretio mi je: "Konjino matora, koga ćeš ti da izbacuješ, je*aću ti mater" - ispričao je Grbić i napomenuo da se u tim trenucima osećao bespomoćno i da je izvadio pištolj.

 

- Tog momenta sam se upi*ao u gaće. Tek kada sam ga upucao, shvatio sam šta se desilo. Ispalio sam jedan metak. Video sam da sam ga pogodio. Počeo sam da se tresem. Razmišljao sam šta će mi se desiti sa sinom, jer je on radio te večeri u klubu kao konobar - prisetio se Grbović i nastavio:

- Nastala je tarapana. Svi su bežali gore-dole. Loše sam se osećao, drhtao sam. Aleksandar Savković je išao ka meni i vikao: "Je*aću ti mamu u pi*ku. Ubiću vas sve!" Podigao sam pištolj ka njemu i rekao: "Nemoj, Savke, molim te", ali on je tek tada poludeo. Rekao je: "Sad ću da ubijem i tebe i sina!" Ubrzao je ka meni i hvatao se za pojas. Opalio sam u njegovom pravcu i pogodio ga u stomak. Pao je i išla mu je krv. Prišao sam mu, ali ga nisam dirao da ne pogoršam. Otrčao sam u klub i rekao da pozovu Hitnu.

 

Grbović je potom objasnio da je otišao sa lica mesta i da je popio šaku "bensedina" kako bi se smirio.

- Otišao sam do Topčiderskog potoka i bacio pištolj. Zatim sam se odvezao kući, uzeo tablu "bensedina", seo u taksi i otišao u stan prijatelja. Popio sam pet tableta, potopio sam stvari koje su bile upi*ane i legao da spavam. Bio sam u čudnom stanju i velikom strahu, koji ne mogu da opišem - ispričao je optuženi.

Podsetimo, Aleksandar Savković bio je navijač FK Rad, a ubijen je u pucnjavi koja se 17. decembra 2017. desila ispred kluba "Nana". Tom prilikom ranjen je i njegov drug Adija Iseinović. Dva dana kasnije policija je uhapsila Nedeljka Grbovića zbog teškog ubistva, dok se još tri osobe terete za učestvovanje u tuči.