Sahrana Pavla Bataka
Alo/ Dejan Briza
Sahrana Pavla Bataka

Alo/ Dejan Briza

Sahrana Pavla Bataka, Foto: Alo/ Dejan Briza

Danas u 13 časova sahranjen je dečak koji je tragično nastradao u požaru u mestu Ljukovo nedaleko od Subotice. Najbliži ožalošćeni, među kojima i mnogo dece, poslednji pt su se oprostili od Pavla Bataka (9).

Pročitajte još:

Tragedija do koje je došlo u naivnoj dečjoj igri kada su Pavle, njegova braća Nikola (7), Miladin (5) i drug u štali zapalili sojinu slamu dogodila se u ponedeljak oko 12.30 u ulici 1. novembra u dvorištu porodične kući u Ljukovu kod Inđije. Vatra je zarobila hrabrog Pavla, koji je pokušavao da ugasi plamen, a braću i druga je poslao da pozovu pomoć. Komšije i njegova baba su odmah reagovali, ali je za njega bilo kasno.

Dečakov otac, koji je zajedno sa telom svog prvenca došao kući, smogao je snage da za „Alo!“ ispriča kako mu je protekao poslednji dan sa sinom.

- Poslednji put kada sam ga video živog bio je razdragan i igrao se sa braćom. Kao i obično, rekao sam im da budu dobri, da ja idem nešto da odradim i da ću im doneti sličice kada se budem vraćao. Nisam stigao da kupim sličice, žurio sam kući kada su me obavestili za požar. To je ujedno i prvi put da me nije poslušao i prvi put da ja ne ispunim svoje obećanje - rekao je Vasa, a zatim zaplakao.

- Bio je poseban, umeren, uporan, ali ne previše dosadan - rekao je otac.

Od vatre popucao i beton!

Cela štala je, prema rečima komšija, bila puna sojine slame, jer se porodica Batak na nju greje.

Preporučujemo još:

- Sojina slama je dosta kalorična kao ogrev i puna je masti. Vatrogasci i mi smo pokušavali da dođemo do Paje, ali u prvim trenucima nismo uspevali, je se plamen brzo širio. Koliko je bilo vruće, govori činjenica da se raspadao čak i betonski deo krova. Pokušavali smo da izbacimo slamu, ali sve je bilo uzalud - ispričao nam je komšija Andreja.