Jezero Gazivode
Tanjug
Jezero Gazivode

Tanjug

Jezero Gazivode, Foto: Tanjug

Osim članova porodice, sahrani su prisustvovali mnogobrojni prijatelji i meštani sela i okoline, koji nisu skrivali suze zbog odlaska omiljenog mladića.

Okupljeni su komentarisali da je otišao jedan od najboljih mladića iz sela i pokušavali da umire neutešnog oca.

- Jakub potiče iz ugledne familije. Svi su intelektualci, a otac mu je profesor. Iz tog mladića su isijavali dobrota i plemenitost. Svakome se nalazio kada mu je nešto trebalo i nikada mu nije bilo teško da pomogne. Bio je odličan učenik, a sa drugovima se lepo slagao.
Bio je poseban, bio je zvezda vodilja, ali Bog ga je poželeo za sebe. Jedino to objašnjenje imam za tragediju koja se dogodila - rekao je meštanin sela Požege i prijatelj porodice.

Na društvenim mrežama takođe su se opraštali od nastradalog mladića.

- Najlepši cvet najkraće cveta. Porodici snage, sabora (strpljenja) da preživi što se preživeti ne može - napisao je prijatelj porodice na Fejsbuku.

- Šok! Previše mlad, previše rano. Šta reći, ne snašlo nikog! - piše u jednom od 500 komentara sa izrazima saučešća porodici.

Jakub Curić

privatna arhiva

Jakub Curić, Foto: privatna arhiva

Tragedija se dogodila u nedelju, kada je Jakub ocu rekao da sa dvojicom drugara i rođakom želi da ide u Ribariće, gde rođak ima vikendicu.

- Njegov otac se usprotivio i upitao ga: "Zašto hoćeš da ideš tamo?". Mladić je, međutim, bio uporan i rekao je: "Idem, babo, malo da prošetam" - pričaju rođaci stradalog mladića.

Četvorica tinejdžera su otišli u Ribariće, kupali se, skakali u vodu, a Jakub se čak požalio da mu je hladno.

- U jednom momentu, rekao im je: "Ja ću da uđem još jednom da se okupam i zaronim, neću više jer mi je hladno." Ušao je, zaronio i nije isplivao - dodaju nesrećni rođaci tinejdžera.

Kada su videli da Jakub ne izranja, drugari i rođak su se uplašili, počeli da vrište i dozivaju pomoć. Odmah su obavestili Jakubove roditelje i policiju u Novom Pazaru. Tek kada su stigli pripadnici Žandarmerije iz Kraljeva, uspeli da izvukli telo nesrećnog mladića sa 15 metara dubine.

Smrt tinejdžera nije jedina tragedija koja je zadesila njegovu porodicu za relativno kratko vreme.

- Jakub je najstarije dete. Posle njega su rođene dve devojčice, pa jedan dečak. Taj mališan je bio bolestan od rođenja i umro je pre četiri godine. Nije pošteno jadničak ni prohodao ni progovorio. Roditelji su posle njegove smrti dobili još jednu devojčicu. Tek je napunila godinu dana. Kako će preživeti Jakubovu smrt, ne znamo. Uspeli su da se uzdignu posle smrti mlađeg sina, dete je bilo bolesno. Kako će pregurati ovo, utapanje zdravog, pravog mladića, pred kojim je bila budućnost, zaista ne znamo - kažu rođaci stradalog Jakuba i dodaju da će nesrećnim roditeljima pružiti svu neophodnu pomoć.

Ukradena ronilačka oprema

Pet kompleta ronilačke opreme su prethodnih godina ljudi dobre volje donirali Sportsko savezu Sandžaka, ali su u međuvremenu ti kompleti nestali. Oprema je predata kako bi se osposobila ronilačka ekipa u Ribariću. Bila je namenjena za istraživanje jezera i nesrećne slučajeve, međutim, do dana današnjeg se ne zna gde je završila.

.

Da li mislite da je bezbedno kupati se na jezeru na kome nema spasioca?

 

.

Pročitajte još: