Policija Beograd
Alo Masanori Josida
Policija Beograd

Alo Masanori Josida

Policija Beograd, Foto: Alo Masanori Josida

 

Pucnjava u Rakovici! Marko T. (18) upucan je u nogu ispred zgrade u kojoj živi, u blizini Petnaeste beogradske gimnazije, najverovatnije zbog neraščišćenih računa navijačkih grupa i njihovih poslova. 

Tinejdžer je operisan i oporavlja se, a policija traga za mladićem sa Petlovog brda zbog sumnje da ga je ranio. Pucnjava se dogodila 26. novembra oko 20.30, kod sporednog ulaza u Ulici 11. krajiške divizije kod broja 47. Marko je kobne večeri bio sa društvom u parkiću ispred zgrade, a kasnije je otišao do sporednog ulaza u zgradu da bi razgovarao sa jednim poznanikom.

- U jednom trenutku je ušao u zgradu, a taj mladić ga je čekao. Posle nekoliko minuta, Marko je izašao iz zgrade i počeo da širi ruke. Izgledalo je kao da se pravda. Počeli su da se svađaju, a mladić je iznenada izvadio pištolj, repetirao i pucao mu u nogu. Posle napada je mirno otišao, kao da se ništa nije dogodilo. Marko je ležao na betonu i jaukao od bolova. Obilno je krvario, pa su ga drugovi nosili do parkinga udaljenog oko 50 metara. Ostavili su ga u automobilu njegovog dede, gde je sačekao policiju i Hitnu pomoć - kaže naš izvor.
Kako saznajemo, Marko je izjavio da ga je navodno pogodio zalutali metak dok je izlazio iz podruma. Kada mu je rečeno da je u lišću pronađen pištolj, rekao je da ga je ranio nepoznati mladić.

Prema nezvaničnim saznanjima, u njega je pucao mladić koji se dovodi u vezu sa jednom navijačkom grupom i trgovinom droge. U pomenutom parku se okuplja društvo koje se dovodi u vezu sa trgovinom narkotika. Stanari tvrde da je ta ekipa često pravila probleme, zbog čega su policiji često podnosili prijave. Komšije su nam kratko potvrdile da poznaju Marka. Jedni ga hvale, dok drugi tvrde da je navodno problematičan i da je upao u loše društvo.

Pretučen mladić u Zemunu

Mladić (22) brutalno je pretučen u ponedeljak oko 22 sata u Zemunu. On je zadobio brojne povrede na uglu ulica Pregrevice i Nade Dimić. Kako saznajemo, njemu su prišla dva momka, a zatim su ga udarali drškom pištolja. Udarali su ga sve dok prolaznici nisu reagovali. Mladić je prevezen u zemunsku bolnicu.