Dečak
Privatna arhiva
Dečak

Privatna arhiva

Dečak, Foto: Privatna arhiva

Tragedija se dogodila u subotu, 8. decembra, kada su Časlav i Slađana u toku noći upali u neograđeni bunar kod sela Stragari. Oni su se nekoliko dana nalazili u bunaru, a njihov trogodišnji sin Srećko je za to vreme bio potpuno sam, bez hrane i grejanja. Komšije su shvatile da nešto nije u redu jer su danima viđale njihov automobil s kupusom parkiran uz njivu. Pre toga su njihovo dete pronašli uplakano, promrzlo, gladno i prestravljeno u praznoj kući. Maleni Srećko je do juče bio u bolnici, a o njemu se svakog dana brinula tetka, koja želi da bude njegov staratelj.

PROČITAJTE JOŠ:

- Na odeljenju pedijatrije sam sa Srećkom. On je stvarno dobro sada, stabilan je, veseo, non-stop se igra raznih igrica. Rekao je da želi puno, puno paketića i poklona od Deda Mraza. Lekari ga puštaju, nadam se da ćemo izaći s odeljenja, jer su u utorak lekari rekli da je sa njim sve u redu i da dete treba da ide kući - rekla nam je Mirjana veče pre Srećkovog otpusta iz bolnice.

Dečak

Privatna arhiva

Dečak, Foto: Privatna arhiva

 

Biće usvojen?

Mirjana je ispričala da su nakon dečakovog odlaska imali zakazan sastanak u Centru za socijalni rad u Kruševcu. - Imamo sastanak, da se ponovo sastanemo sa njima, da nam oni kažu koja su naša prava, jer je sve u vezi s detetom sada u njihovim rukama. Htela sam da ga prihvatim kao svoje dete... Da brinem o njemu, ali nije moglo tako. Postoji mogućnost i za njegovo usvojenje, pojavila se jedna porodica iz Kruševca. Smatramo da je to isto dobra mogućnost za njega, za neki dalji život i razvoj. Smatram da sva deca sveta treba da imaju pravo na roditelja. Nas su pozvali da upoznamo porodicu u koju će biti smešten, da bismo imali i dalje kontakt s njim - ispričala je Srećkova tetka jecajući.

Dečak se ubacivao u razgovor i ispitivao tetku da li je pravila kolače, na šta mu je ona odgovorila:

- Pravila je tetka kolače! Zajedno ćemo da ih pravimo, dušo moja!


Mirjana je želela da dečaka pravo iz bolnice odvede kući, međutim, on je juče ipak prebačen u hraniteljsku porodicu.


- Želela sam da dete bude sa mnom i da idemo zajedno kući nakon što dobije otpust iz bolnice. Nažalost, to nije bilo moguće. Dete su upravo uzeli iz Centra za socijalni rad. Nisam mogla ja da ga uzmem, već su ga uzeli iz Centra i direktno ga šalju u hraniteljsku porodicu. Srećko je sretan, ja sam mu ispričala da tako mora i da je to najbolje za njega. Nemamo pravo da odlučujemo o njegovom pitanju. Ipak je to pitanje Centra, tako da su mi samo naložili da izađem sa odeljenja sa njim i da im predam dete. Rekla sam im da ja želim da se staram o detetu, ali oni valjda nisu podrobno ispitali moju porodicu. Želim pre svega dobro detetu - ispričala je kroz plač Slađana nakon što su dečaka odveli.