Ubistvo, Snežana Maćić
Alo!
Ubistvo, Snežana Maćić

Alo!

Ubistvo, Snežana Maćić, Foto: Alo!

Ubistvo Snežane Maćić (51) iz Užica, koje je, kako se sumnja, počinio njen bivši suprug Goran (57) iz Užica, koji se potom obesio na ćerkinom i zetovom domaćinstvu u selu Gorjani kod Užica, i dalje je glavna tema među Užičanima. I dalje u neverici prepričavaju detalje tragedije, koja je jedna od najtežih u nekoliko poslednjih godina u gradu na Đetinji.

Pročitajte još:

- Snežana nikako nije imala sreće u braku! Kao srednjoškolka se zabavljala s Goranom. On je bio iz sela kod Lučana, a ona je tamo imala vikendicu. Međutim, posle se udala za drugog. Nije bila baš srećna u tom prvom braku. Svi su je na neki način maltretirali - i muž, i svekar, i svekrva. S tim mužem je dobila ćerku. Posle možda tri godine se razvela. Ponovo je u tom nekom njenom rasulu naša utehu u Goranu. Ona je bila veoma kreativna i znala je za tili čas da smisli neki novi kroj i napravi super haljinu. Goran je znao da napravi razne predmete od drveta. S njim je dobila drugu ćerku. Nikada mi nije spominjala da je imala problema u braku. Uvek mi je pominjala ćerku i unuče koje je skoro dobila. To je strašno što joj se dogodilo… Pitam se što on nije otišao u svoje Lučane da se tamo obesi, nego je otišao kod ćerke, koja ima bebu! Sve je to neka žalosna priča - ispričala nam je Snežanina poznanica.

Preporučujemo još:

U Snežaninom stanu se u trenutku zločina zatekla njena rodbina iz Beograda, ali niko od njih nije želeo da razgovara s novinarima. Policija ih odvela da daju izjave i vratila ih u njen stan. Očigledno je da je i njima teško palo tako surovo ubistvo mlade žene.

Snežana je ubijena u utorak ujutru u Nemanjinoj 90 u Užicu, na hodniku zgrade. Goran je znao kada kreće na posao i stajao je na hodniku u zaklonu. Čim je naišla, nasrnuo je na nju, zario joj nož u vrat i na kraju je zadavio. Da je bilo tragova borbe u hodniku, pokazuju krv po stepeništu i betonu, kao i slomljene naočare i njena šnala. Posle zločina ubica je odvukao Snežanu u podrum i zaključao vrata. Pošto nije došla na vreme na posao, njena koleginica je zvala da pita šta je s njom. Rodbina nije videla da je izašla iz zgrade, pa su pozvali policiju. Podrum je bio zaključan, pa su zvali vatrogasce, koji su razvalili vrata. Ubrzo je krenula potraga za bivšim mužem, a njegovo telo su našli obešeno u Gorjanima.

Ubistvo, Snežana Maćić

Alo!

Ubistvo, Snežana Maćić, Foto: Alo!

Goranu Maćiću je u toku brakorazvodne parnice bio zabranjen pristup Snežani zbog nasilnog ponašanja, a zabrana je istekla 21. marta ove godine. Više tužilaštvo je naredilo obdukciju, koja će rasvetliti detalje ovog zločina. 

Tri rane na vratu nanete nožem

Policija je tokom uviđaja pored Snežaninog beživotnog tela pronašla i nož kojim je tri puta ubodena u vrat. B. A.