Ljubiša Buha Čume
Alo!/ Masanori Jošida
Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta

E-stock, Miloš Rafailović

Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta, Foto: E-stock/ Miloš Rafailović

Boško Buha (29), sin Surčinca Ljubiše Buhe Čumeta (55), i Nikola Buha (27), sin Čumetovog brata Novaka, negirali su u Trećem javnom tužilaštvu da su bivšim telohranitelju prvog srpskog svedoka saradnika A. S. (35), poznatom kao Sale, oteli 500 evra, saznaje „Alo!“.

Čumetov sin je priznao da su „audijem“ otišli do kuće A. S. i da je udario šamar A. S. Kada mu je ovaj opsovao majku.

- Braća Buha tvrde da ga nisu udarali nikakvim predmetom, niti pištoljem „glok“. Oni navode da A. S. duže vreme špijunira i snima Čumetovu kuću i da nekome dostavlja snimke, zbog čega su otišli da ga upozore. Naveli su da poseduju snimke kako se mota oko Čumetove kuće i istakli da je navodno narkoman koji je za novac spreman sve da učini - kaže izvor blizak istrazi.

Nikola Buha, sin Novaka Buhe

E-stock, Miloš Rafailović

Nikola Buha, sin Novaka Buhe, Foto: E-stock, Miloš Rafailović

S druge strane, A. S. je u policiji menjao iskaz čak tri puta! Najpre je prijavio da je pokraden, a potom da je novčanik sa parama našao u dvorištu jer mu je ispao posle napada.

- Tvrdi da se ne seća „ko ga je opaučio po glavi“, kao i da su mu mladići dali 200 evra da ih ne prijavljuje. On će biti saslušan krajem nedelje. Treba da se pregledaju snimci kamera i da A. S. dostavi izveštaj lekara o povredama, a braća Buha će do tada biti u pritvoru - navodi izvor blizak istrazi.