Tuča devojčica
Printscreen
Tuča devojčica

Printscreen

Foto: Printscreen

 

* Dve devojčice (14) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare

* Za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe

* Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu

Snimak je napravljen ovog utorka, a kako se saznaje, u međuvremenu je postao viral i širi se i među učenicima drugih škola.

- Šta si pričala? - pita jedna od nasilnica žrtvu.

Pročitajte još:

Lupka je po glavi, dok je ostala deca okružuju, upućujući žrtvi veliki broj psovki.

- Budeš li me rekla kod keve, trista puta ćeš gore dobiti batine - preti joj, dok se druga nasilnica, u crnoj majici, približava.

- Treseš se, treseš, i ja se tresem - nastavlja nasilnica u roze majici, imitirajući drhtanje ruku, a onda udarajući po glavi žrtvu.

- Dođi vamo, ko ti je rekao da ideš, ko ti je rekao da ideš. Spusti ruke! Šta si pričala? - kaže devojčica u crnoj majici ređajući šamare.

Navodno je sukob nastao jer je, kako na snimku tvrde, žrtva pričala kako je "devojčica u crnoj majici ku*va".

Maltretiranje devojčice

Printscreen

Maltretiranje devojčice, Foto: Printscreen

Žrtva i jedna od nasilnica učenice su prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilna devojčica iz jedne srednje škole sa Zvezdare, rekao je direktor barajevske škole Dobrivoje Jelić.

- Snimak nije nastao u našem dvorištu, već u dvorištu susedne osnovne škole. Ipak, dve devojčice su naše učenice, one idu u isto odeljenje. Mi smo obavešteni o snimku. Policija je juče bila kod mene, a već sam obavio razgovore sa roditeljima i jedne, i druge učenice. Pokrenut je postupak, a koliko znam, policija će najverovatnije podneti prijave za nasilničko ponašanje protiv učenica - rekao je direktor Jelić.

Na pitanje da li je tačno da je napadnuta devojčica dete sa specijalnim potrebama, kako se komentarisalo na društvenim mrežama, direktor je rekao da učenica nije na inkluzivnom programu obrazovanja.

Maltretiranje devojčice

Printscreen

Maltretiranje devojčice, Foto: Printscreen

- Smatram da je ova škola, u odnosu na većinu drugih beogradskih, u bezbednosnom smislu na visokom nivou. Ovako nešto se kod nas nije dešavalo i mi ćemo preduzeti sve mere da se ovakve situacije ne ponove - kazao je on.

Pregazila dete kolima (12)

AUTOR: Informer/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 10:58 - 13.09.2019. 11:18 Užas! Vranje, Foto: Printscreen Dete staro 12 godina zadobilo je teške telesne povrede, kada ga je automobilom marke "sitroen" udarila žena (44) u Preševu! AUTOR: Kurir/D.S. DATUM I VREME: 13.09.2019. 07:20 Užas!

Preslikano ponašanje iz rijalitija

Kako je rekao, po njegovom mišljenju, čak i priča u javnosti o vršnjačkom nasilju čini da ono deci postane interesantno.

- Oni gledaju ove Farme i kojekakve programe i ovo što vidite na snimku je preslikana situacija iz nekog rijalitija. Šta može da učini škola, šta mogu da učine roditelji, kada deca upale televizor i vide sliku i priliku našeg društvenog života - kazao je on.

Po nalogu Tužilaštva za maloletnike, policija će podneti prijave protiv maloletnica od kojih je jedna stara 14, a druga 15 godina.

 

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške

 

Komentari (2)

Vanesa

14.09.2019 07:25

Toliko ste patili za zapadom,eto vam ga?U najgorem obliku,skandalozno!!!Vratite se pravim vrednostima,pod hit no!?!

Vanesa

14.09.2019 07:25

Toliko ste patili za zapadom,eto vam ga?U najgorem obliku,skandalozno!!!Vratite se pravim vrednostima,pod hit no!?!