Svetlana Zolnajić i Dragan Zolnajić
Facebook
Svetlana Zolnajić i Dragan Zolnajić

Facebook

Svetlana Zolnajić i Dragan Zolnajić , Foto: Facebook

PROČITAJTE JOŠ:

 

Telo Dragana Zolnajića u svojoj kući u naselju Aleksandrovo pronašao je bivši muž njegove sestre Nataše, čija je majka Marija Vujković Lamić posle uviđaja izjavila da su svi u šoku i da nisu znali uopšte da im je neko ušao u kuću, a kamoli da se tamo ubio.

Opsežna potraga

Čim je pronađeno telo Dragana Zolnajića, subotička policija se dala u opsežnu potragu za njegovom suprugom Svetlanom. Provere i pretresi su rađeni na svim lokacijama i objektima koji su imali veze sa ovim bračnim parom, što je istragu odvelo i u voćnjak, u atarima između Subotice i Palića, gde je Dragan bio zaposlen.

Svetlana Zolnajić

Privatna arhiva

Svetlana Zolnajić, Foto: Privatna arhiva

- Prilikom potrage jedan od policajaca je u šahti ugledao nogu ubijene žene. Ona je pronađena prekrivena ćebadima i džakovima jabuka, ali se, ipak, video deo tela. Zbog položaja tela žene na licu mesta nije mogao da se utvrdi način smrti. Za sada istraga ide u pravcu ljubomore i ne povezuje se slučaj sa poslovnim ili finansijskim problemima koji su ranije pominjani - kaže sagovornik "Blica".

Komšije Lamića kažu da je Draganovo telo prva ugledala sadašnja žena njegovog bivšeg zeta.

- Ljudi su bili kući. Sedeli, pili kafu, razgovarali. Komšijina supruga je spremala prostoriju iz koje se silazi u podrum i nastavila je da čisti i u podrumu, a onda je ugledala patiku i nogu. Dragan je još uvek bio živ, iako je pucao sebi u glavu. Zamislite kako je sada ljudima u čijoj se kući ubio. To je teret za ceo život i niko ne zna zašto je to baš kod njih uradio - pričaju komšije.

Kako "Blic" nezvanično saznaje Svetlana je radila u Sloveniji i kada je došla kući u Suboticu odlučila je da Draganu kaže da ima nekoga i da želi da se raziđu.

Svetlana Zolnajić

Facebook

Svetlana Zolnajić, Foto: Facebook

- Posle toga je i nestala. Čuli smo da je Dragan svakodnevno odlazio kod bivšeg zeta, ali da se po njemu apsolutno nije moglo prepoznati da nešto nije u redu. Kada su ga pitali za Svetlanu, rekao im je da je otišla u Novi Sad kod ćerke što je bilo sasvim moguće i zato nisu ništa sumnjali. Sve do 20. novembra, kada je porodica prijavila nestanak bračnog para, on je dolazio u kuću u kojoj se ubio. Ponašao se kao uvek. Očigledno da mu je Svetlana rekla da želi da se raziđu i da on to nije mogao da podnese. Nisam siguran da je u pitanju klasična ljubomora, već da posle svega što mu se izdešavalo poslovno i što je uticalo da finansijski jako padne, njena namera da ga ostavi, bila je kap koja je prelila čašu. Strašno je to što uradio, a najviše će u svemu da ispaštaju deca, bez obzira na to što su punoletni - kaže dalji rođak Zolnajića.

Zvanična potraga za bračnim parom počela je 20. novembra. Do tada je Dragan uspešno prikrivao ženin nestanak zbog čega se sumnja da je on nju ubio još u petak 16. novembra.

- Sumnjala je porodica i da je ona oteta i da su u pitanju dugovi, ali ti dugovi su stari i nemaju veze sada sa ovim što se desilo. Nadamo se da će istraga do detalja pokazati istinu i da niko sa strane ili bliži nije još upleten u sve ovo - kaže rođak.

Inače, auto koji je vozio Dragan Zolnajić i koji je pronađen četiri dana nakon njegovog nestanka sa ispuštenom gumom, u vlasništvu je njegovog bivšeg zeta. Policija je uradila detaljan pretres tog vozila, međutim, u njemu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na zločin.

 

Obdukcija u Novom Sadu

Tela supružnika su bila na obdukciji u Novom Sadu, a kada i gde će biti sahranjeni još uvek nije poznato.

Za više detalja o smrti žene čekaju se nalazi obdukcije.