Policija, sirene, svetla, policijska sirena
Alo.rs/M.Š.
Policija, sirene, svetla, policijska sirena

Alo.rs/M.Š.

Policija, sirene, svetla, policijska sirena, Foto: Alo.rs/M.Š.

U banjalučkom Okružnom sudu danas je nastavljeno suđenje za brutalno ubistvo Milice Marinković (33) koja je stradala prošle godine nakon što ju je, kako se veruje, Branislav S. polio benzinom i zapalio. On je to učinio naočigled njene ćerke, a Milica je preminula naknadno u bolnici od zadobijenih povreda.

Miličina najbolja drugarica Đuja I. danas je pred sudom rekla da ubijenom Milicom imala odnos jači i od prijateljstva, te da su se često obilazile i provodile vreme zajedno. Tvrdi da je Branislav bio bolesno ljubomoran i da je Milicu tukao, prenosi Srpskainfo.

Svedokinja je ispričala da je optuženi Branislav S. često napadao svoju vanbračnu suprugu i tukao je, jer je bio bolesno ljubomoran i bojao se da ga Milica ne ostavi.

Noć uoči mučkog ubistva, Đuja I. i komšije su bili na poslužnici kod Branislava S. i kaže da je sve bilo normalno, do jutarnjih časova.

- Svađa je krenula kada su se vratili kući. Branislav je počeo da prebacuje Milici kako će ga ostaviti, jer je morao da ode u zatvor na izdržavanje kazne. Uzeo je nož i krenuo prema Milici rekavši da će je zaklati, ali to nije uradio, jer ga je sprečila njegova kćerka iz prvog braka, Tamara – prisetila se Đuja I.

Zajedno sa Milicom ubrzo je otišla iz kuće i sakrili su se u žbunju, dok je Branislav galamio da će Milicu zapaliti.

- Branislav je bio bolesno ljubomoran, ali nisam mogla da verujem da je u stanju da ubije Milicu - izjavila je svedokinja tužilaštva i najbolja prijateljica žrtve.

Dodala je kako se kobnog dana, oko 5.45 časova rastala sa Milicom, kada je po njenu prijateljicu došla koleginica sa posla.

- Milica je nameravala da ode u firmu i obavestiti šefa da taj dan ne može da bude na poslu. Videla sam da je preplašena, a i ja sam bila u strahu zbog svega. Kada smo se rastale, oko šest ujutro me nazvao Branislav i ponovio da će Milicu zapaliti - dodala je prijateljica.

Pretnje su se obistinile nekoliko časova kasnije, odnosno 20. jula prošle godine kada je Branislav S., kako se veruje, pronašao svoju vanbračnu suprugu na lokalnom putu u Aleksandrovcu. Nesrećna žena tada je bila u društvu svoje ćerke Slađane i pokušala je da pobegne, ali je optuženi bio brži. Stigao je i, kako se sumnjiči, polio benzinom i zapalio. Marinkovićeva je nakoliko dana kasnije usled teških povreda preminula u UKC Republike Srpske.

Darko Š., komšija optuženog Branislava S., izjavio je danas u Okružnom sudu u Banjaluci da optuženog poznaje 25 godina, te da Branislav nije imao psihičkih problema.

Svedok se prisetio da ga je kobnog dana na telefon pozvao optuženi, a reči Branislava su ga šokirale.

- Nazvao me i rekao da je zapalio Milicu. Nisam mu ništa odgovorio, nisam mogao da verujem da je tako nešto učinio, jer je bio dobar komšija koji je uvek pomagao kada je trebalo, a Milica je isto bila čista, vredna žena – ispričao je svedok.

Miloš V., komšija, izjavio je da je sa optuženim bio u jako dobrim odnosima, te da mu je ubijena Milica Marinković bila rođaka.

– Ja ni danas ne mogu da shvatim da je Branislav tako nešto uradio, jer sam ga poznavao kao dobrog čoveka - izjavio je Miloš V.

Dodao je kako se seća da je Branislav jednom prilikom prilike izjavio kako će zapaliti kuću Miličinih roditelja, ali da mu nije poznato da je govorio kako će ubiti Milicu ili njenu ćerku.

Na pitanje, da li su se žrtva i optuženi voleli, odgovorio je: „Voleli su se, katastrofa“.

Pročitajte još: