Zoran Marjanović
Alo!/ Dejan Briza
Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović pune tri godine najkontroverzniji je slučaj u Srbiji. Od samog početka istrage ubistvo pevačice prate brojna pitanja.

hitna pomoć, policija

Alo!/D.S.

 

Optužnica koja je podignuta protiv njenog supruga Zorana Marjanovića do sada je dva puta vraćena na dopunu.

Marjanović se tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Mladen Milojević

instagram

 

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pune tri godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva. On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa detetom.

U optužnici piše da je "iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu".

"Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala", navodi se dalje u optužnici.

Jelena Marjanović

Emisija "Pod sjajem zvezda"

Jelena Marjanović, Foto: Emisija

Obdukcioni nalaz ukazao je na to da se pevačica do poslednjeg daha borila sa ubicom, koji ju je namamio da siđe sa nasipa na livadu, a zatim počeo da je juri, čupa i udara šipkom u glavu sve do kanala u koji je upala, da bi je u njemu dokrajčio.

Veštačenjem mobilnih telefona Zorana Marjanovića utvrđeno je da je upravo on bio u neposrednoj blizini mesta ubistva, a kako je obrazloženo u optužnici, on je svesno isključio svoj telefon čim je stigao na nasip da bi ga ponovo uključio u 17.04 na mestu gde je bazna stanica locirala pevačicin telefon - u vreme njene smrti.

Takođe, pevačicina krv na zadnjem sedištu Marjanovićevog "mercedesa" predstavlja još jedan bitan dokaz u ovom slučaju.

Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

"DNK izolovan s naslona zadnjeg sedišta putničkog vozila marke "mercedes" pripada Jeleni Marjanović, a po svom intenzitetu odgovara jačem tragu krvi", ukazuje tužilaštvo u optužnici protiv Marjanovića.

Treći dokaz koji je ukazao na Marjanovića jeste i blato na njegovim pantalonama koje je nosio u vreme ubistva, a koje se podudaralo sa blatom na mestu zločina. Struktura blata menja se na nekoliko metara, te je blato koje je pronađeno na pevačicinoj kosi i blato sa pantalona istog sastava.

Pitanja bez odgovora

Uprkos dokazima koje su tužilaštvo i policija prikupili protiv Zorana Marjanovića, iako je na predmetu radilo više od 200 policajaca, ostala je enigma čime je Jelena ubijena. Niko od nadležnih nije utvrdio šta je korišćeno kao oružje niti ga je pronašao.

U vazduhu je ostalo i pitanje motiva - svi su tvrdili da nema nijednog neprijatelja i da je bila dobra i posvećena majka i žena. Da li je Jelena želela da ostavi Zorana? Po pronalasku tela na njenoj ruci nije bilo burme, koju inače nikada nije skidala...

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

ludimilojko

03.06.2019 17:29

Marijanovicu,od 1.dana ssm uperio prst u tebe,znamo svi a znas i ti da si kriv,ljigovu poput tebe,mslo je 40 god.al tebi za utjehu,neces nikad ni izac nit ces imat sansu vise ikad ikoga da ubijes,