Vladimir Zrelec je primao pretnje pre ubistva
Privatna arhiva
Vladimir Zrelec je primao pretnje pre ubistva

Privatna arhiva

Vladimir Zrelec je primao pretnje pre ubistva, Foto: Privatna arhiva

To je juče u Višem sudu u Beogradu izjavila sudija Anja Zrelec, supruga ubijenog advokata, i otkrila da su pretnje smrću stizale od Slobodana Šaranovića.

PROČITAJ JOŠ:

Motiv ubistva Zreleca do danas nije poznat, a najčešće se pominju dva scenarija, da je pao kao žrtva sukoba porodica Bojović i Šaranović ili da je ubijen zbog duga Slobodanu Šaranoviću, koga je zastupao u procesu za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića.

Uviđaj na mestu ubista Vladimira Zreleca

Milan Ilić

Uviđaj na mestu ubistva Vladimira Zreleca, Foto: Milan Ilić

Decenija krvne osvete između Luke Bojovića i crnogorske porodice Šaranović do sada je odnela 11 života. Slobodan Šaranović (79) bio je optužen da je naručio ubistvo Lukinog brata Nikole Bojovića (39) u znak odmazde za ubistvo svog brata Branislava Šaranovića (66).

Na njega su 11. marta 2017. u Budvi ubice ispalile 30 hitaca iz automobila u pokretu, a umro je na ženinim rukama.

PREPORUČUJEMO:

Govoreći o pretnjama, Anja Zrelec je posvedočila da su počele da stižu kada je njen suprug zastupao Slobodana Šaranovića u postupku ekstradicije iz Crne Gore.

Slobodan Šaranović je bio u ratu sa Lukom Bojović

Blic

Slobodan Šaranović, Foto: Arhiva

- Prvo je dobijao upozoravajuća pisma iz Podgorice. Napadnut je na ulici 16. jula 2015. godine dok se vraćao kući i tada je lakše povređen. Otišao je u Urgentni centar i prijavio policiji šta se dogodilo. Nije imao dilemu da je napad stigao od Šaranovića.

Kasnije mu je, koliko se sećam, Slobodanova supruga Gordana Šaranović donela preteće pismo. Na kraju je zbog pretnji otkazao punomoćje, ali se ništa nije promenilo, čak su opomene postale brutalnije - rekla je Anja Zrelec, navodeći da je u to vreme bila trudna.

Slobodan mu poručio „da se tera“

Vladimir Šaranović, optužen za ubistvo advokata Zreleca, na početku suđenja je govorio o odnosu sa Slobodanom Šaranovićem, navodeći da je od proleća 2015. do maja 2016. sa njim imao zategnut odnos.

- Jednom prilikom sam pokušao da s njim razgovaram o ubistvu advokata Zreleca, ali sam naišao na zid. Pitao me je: „Šta je to tebe briga? Izađi. Teraj se.“ Nikada više o tome nismo razgovarali. Slobodan je mrzeo sve oko sebe, svi su mu smetali - ispričao je Vladimir Šaranović na suđenju.

- U početku nisam mnogo znala, ali kada je moj muž ubijen, saznala sam od policije da je prijavio pretnje. Mesec dana pre ubistva, pratila su ga dva automobila, a jedan čovek iz pratnje mu je jednom prilikom direktno zapretio pištoljem. Sećam se da mi je suprug rekao „da zna od koga stižu pretnje“, govoreći: „Ostavio sam preteće pismo u kancelariji, ako mi se nešto desi, da znaš.“ Pravi haos je nastao kada je moj suprug počeo da zastupa Miloša Delibašića u procesu za ubistvo Nikole Bojovića, jer su se pretnje pojačale - navela je supruga poznatog advokata i istakla da ga je nagovarala da odbije Šaranovića kada ga je pitao da ga zastupa.

- Protivila sam se da kao parničar, angažovan u privrednim sferama, zastupa Šaranovića u krivici - rekla je na kraju iskaza Anja Zrelec.

Za ubistvo advokata Vladimira Zreleca optužen je Vladimir Šaranović (42), rođak Slobodana Šaranovića. On je u decembru 2018. na početku suđenja negirao krivicu i otkrio da je Šaranoviću bio samo potrčko. Rekao je da mu je Slobodan dalji rod, ali „da je bio jako težak čovek“. Sa Šaranovićima je počeo da sarađuje posle očeve smrti, a oni su ga zaposlili „da bi ga sklonili sa ulice“.

- Prvo sam radio kao blagajnik u Slobodanovoj firmi za igre na sreću. Posle Slobodanovog hapšenja, počeo sam da pomažem u njegovoj menjačnici, a 2015. godine sam postao kurir. Nosio sam dokumentaciju njegovim advokatima, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori. Dešavalo se da u Crnoj Gori boravim u Slobodanovom stanu i da usisavam i pomažem oko kućnih poslova - rekao je optuženi Vladimir Šaranović.