Đorđe Zafirović
privatna arhiva
Đorđe Zafirović

privatna arhiva

Đorđe Zafirović na stomaku ima vidljive ožiljke od rana zadobijenih prilikom pokušaja atentata, Foto: privatna arhiva


Da li je tačno da vas juri klan Luke Bojovića zbog sumnje da ste navodno organizovali ubistvo Radeta Rakonjca, kuma Željka Ražnatovića Arkana?

- Šuplja je priča da me jure nazovi klanovi! Ne mogu da me jure, kad ja ne bežim! Nebuloza je da me neko juri, jer sam 24 sata u Beogradu. Imam sina od sedam godina iz braka sa ćerkom Dragoslava Kosmajca i ćerkicu od dve i po godine iz drugog braka. Sa decom sam često u igraonicama, a sa društvom u kafićima i restoranima. Nemam obezbeđenje, niti vozim blindirane automobile. Kupio sam dva, ali ih ne vozim. Ne nosim pancir, niti idem naoružan pištoljima.

Luka Bojović

Foto EPA

Zafirović tvrdi da nije na meti klana Luke Bojovića, Foto: Foto EPA

Da li ste se zbog poslova sa drogom sukobili sa ekipom Luke Bojovića i da li ste u ratu sa „škaljarcima“ i „kavčanima“?

- U životu nisam ležao ni minuta zbog miligrama doge, a kamoli da sam se zbog narkotika sukobio sa Lukom Bojovićem i drugim klanovima. Ne opterećujem se pričom o ratu narko-klanova.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Da li je Filip Korać posumnjao u vas kao mogućeg nalogodavca ubistva Arkanovog kuma?

-Ne opterećujem se time šta priča Filip Korać ili bilo ko drugi. Zaista, ne razmišljam o tome.

Došli smo u posed službene beleške policije u kojoj piše „da treba da povedete računa o svojoj bezbednosti“, zašto vas upozoravaju?

- Zovu me na informativne razgovore kad god se u Beogradu dogodi neko ubistvo. Pošalju mi poziv ili me zaustave u saobraćaju i odvedu u stanicu policije. Pre nekoliko dana sam bio u Beču i po povratku su me četiri sata držali na granici! Izgleda da sam dežurni krivac za mafijaška ubistva. Bilo mi je čudno kad su me posle jednog informativnog razgovora pitali da li imam saznanja da mi je bezbednost, eventualno, ugrožena! Kada sam rekao da mi niko ne preti, niti me juri, rekli su mi „da povedem računa o svojoj bezbednosti“.

Beogradskoj javnosti ste poznati kao bivši muž Kosmajčeve najstarije ćerke?

- Još uvek me povezuju sa Kosmajcem, iako sam mu bivši zet. Sa njim sam i dan-danas u dobrim odnosima. Odavno imam svoj biznis i ne zavisim ni od koga, ali me i dalje povezuju sa bivšim tastom. On nema dana robije, nikome ni šamar nije udario, dok su mene za protekle četiri godine povezali sa čak osam ubistava. Na kraju svakog informativnog razgovora se ispostavilo da nije bilo osnova za sumnje protiv mene.

Dragoslav Kosmajac

Tamjug Sava Radovanović

Poštuje bivšeg tasta Dragoslava Kosmajca, Foto: Tamjug, Sava Radovanović

Da li ste zahvaljujući bivšem tastu imali zaštitu kriminalnih grupa?

- Jako mi smeta što se uz moje ime uvek vezuje i ime mog bivšeg tasta Dragoslava Kosmajca. Nas dvojica smo u odličnim odnosima i međusobno se jako poštujemo, ali su mi dosadili napisi u medijima o našim familijarnim relacijma.

Kumovi crni gruja i Đorđe Zafirović

privatna arhiva

Kumovi Crni Gruja i Đorđe Zafirović, fotografija iz Centralnog zatvora, Foto: privatna arhiva

 

Kažete, mafija vas ne juri, od koga ste bežali i kada?

- Bio sam četiri godine u bekstvu, ali sam to rešio i nisam više na poternici. Nije tačno da sam bio u ilegali zbog navodne potere nekih klanova.

Da li ste posle bekstva imali privatno obezbeđenje?

- Dva policajca iz interventne su mi bili drugovi. Nije tačno da su moji roditelji unajmili dva policajca da me čuvaju.

 

Da li nosite oružje i koliko puta su vas hapsili zbog oružja?

- Pao sam četiri-pet puta zbog pištolja. Nikada u životu neću moći da dobijem dozvolu za legalno posedovanje oružja. Kažnjavan sam jedino zbog oružja i za ubistvo, kao maloletnik.

Da li ste sa grupom Zorana Ajkovića Ajkule krijumčarili kokain, kako su mediji svojevremeno objavljivali?

- Imam legalan biznis, vodim rentakar agenciju. Bavim se uvozom automobila iz inostranstva. Sa kriminalom, posebno onim organizovanim, nemam veze.

Katarina Živković i Đorđe Zafirović

Vladimir Marković

Katarina Živković i Đorđe Zafirović u beogradskom tržnom centru Foto: Vladimir Marković

Naš paparaco vas je slikao sa pevačicom Katarinom Živković, da li ste prijatelji ili ste u vezi?

- Znamo se dugo, samo to mogu da kažem. Ne želim da otkrivam detalje iz svog privatnog života - zagonetno kaže Zafirović.

Tri metka u stomak, po jedan u grudi i ruku

Đorđe Zafirović je napadnut 2004. kada je iz Beograda otišao u Niš samo da bi izvadio ličnu kartu, a za alo.rs otkriva ko mu je radio o glavi.   

- Od 2000. godine živim u Beogradu. Očigledno je da su imali dojavu da idem u Niš. Bila su četiri napadača, a trojica su pucala u mene. Ispalili su pet metaka, od kojih su me tri pogodila u stomak, a po jedan u grudi i ruku. Sam sam se odvezao u bolnicu, gde mi je ukazana pomoć. Napadače je poslao jedan pokojni neprijatelj.

 

 

Komentari (1)

Gradjanin

11.12.2018 09:17

Novi Kiki :))) Ajmo farma 10,11,12..