Darko Šarić
E Stock
Darko Šarić je u pritvoru skoro šest godina

E-stock

Juče nije doveden u sud, Darko Šarić je u pritvoru šest godina i tri meseca, Foto: E-stock

Darko Šarić (49) nije doveden iz pritvora Specijalnog suda u kojem se nalazi već šest godina i tri meseca pošto u odnosu na njega nije otvoren glavni pretres. Takođe, iz istog razloga, u sud nisu došli ni drugi optuženi.

Boban Stojiljković je rekao da nisu tačni navodi tužioca Saše Ivanića da je u Brazilu bio u vreme šverca kokaina.

- Sve što sam rekao na suđenju, stojim iza toga. Nije tačno da sam menjao iskaze već samo samo dopunjavao ono što su me pitali. Netačno da je me svedok saradnik Draško Vuković zna. Kada smo se suočili, rekao je da me ne poznaje. Izjavio je da ne zna da smo se ikada rukovali ili sreli. Možda je rekao da me video negde službeno zbog nekih automobila jer sam bio prijavljen u Rožajama, a on je iz Berana. Nisam bio u Argentini gde je tovaren kokain već službeno u Brazilu, inače udaljenom 1.000 kilometara. Ne mogu da postoje dve istine, rekao je Stojiljković.

Dejan Lazarevcić, advokat

Marko Metlaš,Alo

Stojiljkoviću je svedok saradnik dao savršen alibi, Dejan Lazarevcić, advokat, Foto: Marko Metlaš,Alo

Jedan od njegovih advokata, Dejan Lazarević, izjavio je u završnoj reči da Stojiljković nije bio u Brazilu, u vreme kako ga tereti tužilac.

-Ne postoji nijedan jedini dokaz da Stojiljković ima veze sa krivičnim delom. Nije menjao iskaz ni milimetar. Sam svedok saradnik Radan Adamović je rekao da Stojiljković nema veze sa grupom. Tim ispitivanjem Bobanu Stojiljkoviću se daje savršen alibi. On nije menjao iskaz ni milimetar -naglasio je Lazarević. 

Stojljkovićev advokat Marko Kljajević istakao je nisu tačni navodi tužioca da je njegov branjenik putovao u Brazil zbog šverca droge.

-Postoje činjenice koje osporavaju navode tužilaštva. On nije tamo išao iz nekog kriminogenog razloga već zbog nabavke peleta, koji je tamo jeftiniji. On je privrednik i zato je tamo išao. Svedok saradnik Draško Vuković ga je u početku teretio, ali je na suočenju, na zatvorenom suđenju, izjavio da se nikada nisu sreli - istakao je advokat Kljajević.

Marko Kljajević,advokat

Vladimir Marković,Alo

Marko Kljajević, advokat, Foto: Vladimir Marković/Alo

Branioci četvorice optuženih: Dejan Lazarević, Marko Kljajević, Milan Vujin i Vladimir Gajić su tražili oslobađajuće kazne za svoje branjenike. U sud je juče pristupio advokat Radoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, Velisav Milutinović koji je negodovao što ostali advokati i optuženi nisu pozvani na današnje suđenje.

Predsedavajući petočlanog veća Milimir Lukić u zakonskom roku će doneti presudu, a očekuje se da to bude za mesec dana. Veće može da potvrdi ili preinači prvostepenu presudu.

Pošto je postupak već jednom bio vraćen na ponovno suđenje, jer je 2016. godine ukinuo prvostepenu presudu, Apelacioni sud sada treba da donese konačnu-pravosnažnu presudu o ovom slučaju.

Sud može da prvostepenu presudu potvrdi ili je preinači u pogledu odluke o kaznama (da ih smanji ili poveća) ili drugim detaljima.