Darko Šarić
E stock
Darko Šarić

E stock

Darko Šarić, Foto: E stock

Optuženi Boban Stojiljković iz Vranja isprozivao je tužioca da je od strane "žutih" doveden da vodi proces Darku Šariću i ostalih 17 optuženih za "pranje para".

- Kada sam uhapšen imao sam 38 godina, danas imam 47. Kada ste Vi došli ovde niste imali nijednu sedu, a sada nemate nijednu tamnu! Vi ste dovedeni ovde da nam vodite proces, kada su "žutaći" prštali na sve strane! Bili su jaki i spremni da nam preko tužioca piju krv - izjavio je Stojiljković u beogradskom Specijalnom sudu.

Pročitajte:

On je optužio tužioca da im je montirao proces i da štiti svedoka saradnika Nebojšu Joksovića Joksu (49) i Mileta Jerkovića.

Boban Stojiljković

E-stock, Miloš Rafailović

Ispili su nam krv deset godina, tBoban Stojiljković, Foto: E-stock/ Miloš Rafailović

- Optužnice su napravljene, a Vi došli da radite. Tužilac se ponaša da ima nešto lično protiv mene. Štiti Nebojšu Joksovića, koji je kupio i nelegalno dograđuje kuću na Vračaru, a Šarića tereti da je napravio novu kriminalnu grupu. Taj Jerković, ima 250.000 dinara platu, nema dana škole, a prodaje traktore vredne milione? Kako ko ko ima četiri razreda osnovne škole može da ima pare? Kako je moguće da Jerković, svetski prevarant, ne odgovara za krivična dela? -upitao je Stojiijković u žustroj završnoj reči.

On je rekao da tužilac bez ikakavih dokaza upropaštava ceo proces.

- Ali, gleda Bog! Vidite kako se vraća! Nama kada je upadala policija u kuću, deca su doživela traume. A tužiocu kada zalupa neko u ponoć na vrata, onda je neprijatna situacija. Čovek sam, neću da lažem. Niko nije rekao da sam lažov i prevarant. Mi smo Vranjanci, pa mislite da smo seljaci, pa možete da radite šta hoćete. Tužilac ide đonom na nas i pokušava da ubedi sudsko veće u nešto što je on smislio. Čas priča da sam bio u Argentini, čas u Brazilu i prodavao drogu, pa kada nisam uspeo, onda sam je prodavao na veliko u Vranju! Odgovaramo za nešto što nismo napravili i nadam ste da ćete doneti pravičnu odluku posle 10 godina- istakao je Stojiljković.

Nebojša Jestrović

Alo

Nebojša Jestrović smatra da je bilo neophodno ispitati Slobodana Homena, Foto: Alo

Nebojša Jestrović, Šarićev kum, izjavio je danas da mu je žao što nije saslušan Slobodan Homen, bivši državni sekretar u vezi sa 11,7 miliona dolara, koje je Jestrovićeva firma „Municipijum” potraživala od „Slovenijalesa”. 

- Kažu da je tim novcem zidao zgrade po Beogradu. Hoće li mi neko reći gde su te pare, pošto je on rekao da je to državna tajna - rekao je Jestrović i naveo da je u pritvoru proveo dve godine i sedam meseci.

- Imam specijalnu želju za tužioca i sudiju. Da mesec dana provedu u pritvoru da bi bili bolji tužioci i sudije! - poručio je Jestrović.

Suđenje se nastavlja sutra iznošenjem završne odbrane optuženih.

Preporučujemo: