Žrtva Veljko Vasiljević
Privatna arhiva
Žrtva Veljko Vasiljević

Privatna arhiva

Žrtva Veljko Vasiljević, Foto: Privatna arhiva

Veliborka Vasiljević je za „Alo!“ otvorila dušu i ispričala kako su ona i njen suprug Nikica čak ućutkivani 10. aprila na završnoj reči u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici. Ona tvrdi da ih je sudija prekidao rečima: „Je l` ste završili?“ i „To ste već sve rekli“, zbog čega je tog dana napustila sud.

Neutešni roditelji Veliborka i Nikica Vasiljević

Privatna arhiva

Neutešni roditelji Veliborka i Nikica Vasiljević, Foto: Privatna arhiva

 Dušan je 12. januara 2019. pozvao Veljka da se nađu na igralištu, a onda ga je divljački ubadao nožem i na kraju mu zario sečivo direktno u srce. Nesrećnog mladića je izbo kuhinjskim nožem od 27 centimetara, koji je imao sečivo dužine 15 centimetara. U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici danas će biti izrečena prvostepena presuda.

Veljkovi roditelji žive u paklu

Majka nesrećnog mladića kaže da su svi na Dušanovoj strani.

- Ne može vam se rečima opisati kroz šta prolazimo... Ovo je pakao! Zamenica tužioca je u vreme završne reči bila u karantinu, pa je došao njen zamenik, a suđenje nisu hteli da odlože zbog vanrednog stanja. Želeli smo samo da se preinači kvalifikacija krivičnog dela! Dušanov otac je potegao veze da umanji krivicu svog sina. Na sve načine pokušavaju da ga opravdaju, čak mu se i nivo alkohola u krvi misteriozno povećavao - kažu roditelji.

 - Nisam htela da idem na izricanje presude ubici mog sina, zato što me taj sud više ne zanima. Sve ovo ne vodi nikuda i nema svrhe. Ovde zakona očigledno nema. Sud, advokati i tužioci rade zajedno protiv nas kako bi umanjili krivicu ubice, a nama roditeljima su čak uskraćivali pravo da govorimo na završnoj reči. Sudija je prekidao mog muža u završnoj reči i neprekidno ponavljala: „Je l` ste završili?“ i „To ste već sve rekli“. Tražila sam da nas puste da kažemo šta imamo, ali nam nisu dali. Ponašaju se prema nama kao da smo mi krivi, a otac ubice se šepuri. Zato nisam htela da idem tamo, napustila sam i završnu reč. Na izricanje presude je trebao da ide samo muž, ali sam na kraju ipak uvidela da je pametnije da odem, ma koliko to bilo teško - kaže Veliborka.

Optuženi Dušan Milanović sa žrtvom Veljkom Vasiljevićem

Privatna arhiva

Optuženi Dušan Milanović sa žrtvom Veljkom Vasiljevićem, Foto: Privatna arhiva

 Veljkovi roditelji tvrde da sud na sve načine pokušava da umanji krivicu krvnika i da se više bave Veljkom nego optuženim.

- Iako zločin ima sve odlike teškog ubistva na podmukao način, oni se i dalje se drže toga da je reč o običnom ubistvu. Bave se nekim glupostima, nebitnim stvarima. Zamislite, tvrde da je Dušan izvršio ubistvo jer ga je naš Veljko isprovocirao, tako što ga je navodno udario nekoliko sati pre toga. Taj udarac niko nije video niti postoje svedoci. Pitaju ko je Dušanu dao nož, odakle mu ... Ispada da su svi okolo krivi, samo on koji je ubio nije! Dušan je sve svesno planirao, satima smišljao kako da ubije našeg sina, pretio mu u porukama i ubo ga četiri puta nožem. Utvrđeno je da je u tom trenutku bio normalan i da mu nije bila bitno smanjena uračunljivost. Ispada, eto, drugi su ga isprovocirali da ubije! - navode roditelji Nikica i Veliborka.

 

Komentari (3)

Nada

15.04.2020 08:25

Sramota za sud i sudstvo. Ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga jedinoga.

maja

15.04.2020 10:08

Ma kakvo naše sudstvo. To je sve korumpirano a niko od vlasti ništa ne preduzima jer im odgovara takvo kakvo je. Teško roditeljima a i svakom normalnom čoveku kada to doživi ili čuje nešto ovako.

Sale Munze

15.04.2020 14:45

Ostavite sud, pa kako bude. Nakon toga, presudite mu sami.