Milan Kalinić na suđenju
Dejan Briza

Suđenje voditelju i glumcu Milanu Kaliniću, koji je optužen da je 6. aprila 2019. učestvovao u tuči uoči košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana u hali „Aleksandar Nikolić“, nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu saslušanjem dvojice svedoka i pregledom video-zapisa i fotografija sa meča.

Pred sudijom Aleksandrom Trešnjevim najpre je svedočio Budimir Čavić, pripadnik MUP-a, koji je rekao da je na derbiju bio službeno, ali da ne zna šta se tačno desilo.

- Bio sam u parteru i video sam gužvu, ali nisam video da je neko nekoga udario. Prepoznao sam Milana Kalinića i Dragana Šutanovca. Video sam da su bili u grupi - izjavio je Čavić, dok je drugi svedok Predrag Nikolić rekao da je te večeri bio fokusiran na snimanje utakmice i da je za aktere u tuči saznao tek kada se završila.

Incident na derbiju Crvena zvezda - Partizan, Milan Kalinić

Alo! V.Marković

Incident na derbiju Crvena zvezda - Partizan, Milan Kalinić, Foto: Alo! V.Marković

- U gužvi od oko desetak ljudi neko je nekoga gurao, neko razdvajao, ali nisam mogao da razaznam o čemu se radi. Budući da je Kalinić javna ličnost, o događaju sam se informisao iz medija - rekao je Nikolić.

Na pitanje odbrane da li je na utakmici video Filipa Volšeka, takođe jednog od učesnika u tuči, Nikolić je odgovorio potvrdno.

Posle saslušanja svedoka pregledani su video-zapisi i izdvojene fotografije sa utakmice na kojima se ne vidi Kalinić, ali se vidi kako Filip Volšek silazi sa tribine, uleće u gužvu u parteru i udara portparola Crvene zvezde Marka Pavlovića nekoliko puta u glavu, a onda se vraća na tribinu i nastavlja da navija!

Incident na derbiju Crvena zvezda - Partizan, Milan Kalinić

Alo! V.Marković

Incident na derbiju Crvena zvezda - Partizan, Milan Kalinić, Foto: Alo! V.Marković

Optuženi glumac je, sve vreme ćuteći, sedeo u prvom redu i pomno gledao snimke. Kada ga je sudija pitao da li ima pitanja za svedoke, on je sedeći počeo da govori, što je sudija shvatio kao nepoštovanje suda.

- Siguran sam da vam je branilac objasnio da u sudnici morate da ustanete kad govorite - rekao je sudija Kaliniću, posle čega je voditelj ustao, podigao ruke pravdajući se i rekao:

- Izvinite, nisam mislio da… Nisam imao iskustva - odgovorio je glumac.

Sukob na večitom derbiju se dogodio kada je Kalinić ušao u sukob sa Daliborom Dadom Krkovićem, bivšim sponzorom KK Crvena zvezda, navodno zbog sedišta u VIP loži. Glumac je kasnije rekao da se s Krkovićem potukao jer je želeo da pomogne svom prijatelju Marku Pavloviću, portparolu KK Crvena zvezda, koga je Krković udario glavom u lice.

Završna reč posle svedočenja Šutanovca

Sledeće suđenje voditelju i glumcu zakazano je za 9. mart, kada će svedočiti Živorad Anđelković, reditelj Jug Radivojević i lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac. Budući da će se tada izneti svi dokazi u ovom postupku, sudija je najavio završnu reč, posle čega će biti doneta presuda.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: