Sudija Milenko Cvijović
Alo
Sudija Milenko Cvijović

Alo

Inicijator akcije, sudija Milenko Cvijović, Foto: Alo

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Milenko Cvijović i Udruženje Prijepoljaca u Beogradu poslali su medicinsku opremu i pomoć ugroženima u Prijepolju, u vrednosti od 400.000 dinara. Ovo je prvi deo pomoći, koju je inicirao sudija Cvijović sa Prijepoljcima i drugim prijateljima ovog grada.

- Skupili smo oko 400.000 dinara, a prvi deo pomoći juče je otišao za bolnicu i siromašnima u Prijepolju. Najugroženijima su poslati paketi, a zaposlenima u bolnici zaštitni skafanderi, viziri, maske i alkohol za dezinfekciju. Najzaslužniji za ovu pomoć su predsednik UO Udruženja Prijepoljaca u Beogradu Ivan Divac i M. Topisirović, a donatori su članovi našeg udruženja i prijatelji - kaže za naš list sudija Cvijović.

Prvi deo pomoći poslat u Prijepolje

Alo

Prvi deo pomoći poslat u Prijepolje, Foto: Alo

On navodi da je akcija „Budimo humani, pomozimo našem gradu“ i dalje u toku.

- U borbi sa nemani zvanom korona, želimo da pomognemo našem gradu. Nastojimo da obezbedimo još novca za zaštitne maske, medicinsku zaštitnu odeću, zaštitne rukavice, sredstva za dezinfekciju. Ukoliko ste u mogućnosti, javite se Udruženju Prijepoljaca u Beogradu - poručuje Cvijović.

Pomoć je skupljenja zahvaljući nesebičnim donacijama članova "Udruženja Prijepoljaca u Beogradu” koji su donirali sredstva za 200 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Od srede 8.aprila, počeo je sa radom naš volonterski centar koji će biti stacioniran u hotelu "Mileševa" u Prijepolju, odakle će pomoć biti podeljena onima kojima je najpotrebnija, navodi se u saopštenju “Udruženja Prijepoljaca u Beogradu".

-Volonterski centar “Udruženja Prijepoljaca u Beogradu” će funkcionisati dok ne prođe vanredno stanje i dokle bude postojala potreba da se pomogne našim najugroženijim sugrađanima. Pozivamo sve Prijepoljce koji žive u Beogradu da se učlane u Udruženje i uplatom članarine pomognu rad udruženja. Takođe, pozivamo sve ljude dobre volje da donacijom u skladu sa svojim mogućnostima pomognu rad Volonterskog centra “Udruženja Prijepoljaca u Beogradu" - ističe se u saopštenju uz poziv da se ostane kod kuće.

 

 

 

 

Komentari (1)

Tam

10.04.2020 20:45

Bravo, svaka cast sudiji Cvijovic! Skidam kapu