Sudija Cvijović otkrio detalje o slučaju "Arkan"

Danica Ćuruvija | vesti 2020-06-27 18:28:16 2020-06-27 18:28:16

Nije pristao na ucene!

EPA

Milenko Cvijović, sudija Apelacionog suda koji je osudio ubice Željka Ražnatovića Arkana (48) na višedecenijske kazne, otkriva ekskluzivno za „Alo!“ da je dobijao pretnje dok je sudio u tom predmetu, zbog čega je imao policijsko obezbeđenje! Cvijović navodi da su tada pošto-poto hteli da ga sklone iz procesa jer nije hteo da sudi kako su drugi želeli.

Tada je radio u Okružnom i Višem sudu u Beogradu, i to predmete po kojima se sudilo za najteža krivična dela.

Dobijao uvek „vruće krompire“, uvek poštovao zakon

Cvijović je sudio u predmetu za pokušaj ubistva Vuka Draškovića, zatim Branislavu Uskokoviću, u slučaju „Citostatici“, u predmetu bande Dejana Karelića zvanog Kareli i mnogim drugim.

- Kod mene ne postoje nikakvi skriveni razlozi. Jedino poštujem zakon i istinu, od koje ne možeš pobeći, naročito ne pred ogledalom. Možda to nekom zvuči čudno, ali istina je jedna i jedina. Nije to lako ni razumeti, naročito tim drugačijim ljudima- kaže sudija Cvijović, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo.

Naglašavajući da je uvek radio po zakonu i za punu istinu, sudija Cvijović govori kakav je sudijski poziv.

Sudiće u procesu za atentat na Milana Beka

Sudija Cvijović treba da donese konačnu odluku u slučaju atentata na biznismena Milana Beka (59). Sednicu je zakazao za 8. jul. Viši sud u Beogradu osudio je Aleksandra Zdravkovića na 10 godina robije zbog pokušaja ubistva Milana Beka 14. novembra 2014. godine u beogradskom naselju Senjak, dok je Maja Adrovac oslobođena optužbi. Na ovu presudu žalbu je uložilo Više tužilaštvo u Beogradu.

- Sudija mora da uvek ima strah jer nije lako biti sudija, ali ako izaberete taj poziv, morate imati potpuni etički kodeks ponašanja u cilju očuvanja dostojanstva i unapređenja ugleda sudije i sudstva po bilo koju cenu. U svojoj zemlji morate se osećati bezbedno, bez obzira na različite ljudske svesti. Morate se u svakoj situaciji osećati sigurno i dostojanstveno jer radite svoj posao. Mislim da nam je promena vlasti pre desetak godina to u najvećoj meri i omogućila i učinila da sudija bude ponosan na svoj izbor. Hvala im na tome. Sudija je u obavljanju sudijske funkcije nezavisan i potčinjen samo Ustavu i zakonu - ističe sudija Cvijović.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Expand player
Pogledajte više