Ljubiša Buha Čume
Alo!/Masanori Jošida
Ljubiša Buha Čume

Alo!/Masanori Jošida

Ljubiša Buha Čume, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Treći osnovni sud u Beogradu odbio je danas molbu prvog svedoka saradnika u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta za uslovni otpust iz sremsko-mitrovačkog zatvora, četiri i po meseca pre odsluženja pune kazne od četiri godine i osam meseci zatvora.

Pročitajte još:

Ljubiša Buha Čume, nalazi se u KPZ "Sremska Mitrovica" na izdržavanju kazne od 16 meseci zbog vređenja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu tokom suđenja u drugom postupku za niz krivičnih dela, u sudnici Palate pravde.

Podsetimo, on je u novembru podneo, pa povukao molbu za uslovni otpust nakon odslužene dve trećine kazne, a sada je ponovo zatražio da bude pušten na slobodu.

Ljubiša Buha Čume

Alo!/Masanori Jošida

Ljubiša Buha Čume, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Buha izdržava jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne, a puna kazna mu ističe sredinom jula 2019. Do sada nije disciplinski kažnjavan u zatvoru.

On je inače 29. oktobra prošle godine povukao molbu za uslovni otpust sa obrazloženjem da ga je prevarila uprava zatvora.

Prvi uslov za prevremeni otpust iz zatvora Buha ispunjava pošto je odslužio dve trećine kazne, dok drugi uslov zahteva pozitivno mišljenje uprave zatvora o vladanju i budućem ponašanju.