Očuh i majka, Negotin
Facebook
Očuh i majka, Negotin

Facebook

Očuh i majka, Negotin, Foto: Facebook

* Očuh Zoran tukao malenu u sobi dok je majka sedela mirno i sve slušala

* Udarao je dok je molila za pomoć

* Ako se dokaže da su neuračunljivi neće ići u zatvor, nego u Specijalnu zatvorsku bolnicu

 

Ovo veštačenje tužilaštvu bi trebalo da odgonetne da li osumnjičeni za ubistvo malene devojčice imaju poremećeno duševno stanje, odnosno da li su prilikom ubistva devojčice, za koje se sumnja da su ga počinili, bili uračunljivi. Ako se pokaže da nisu, postoji velika mogućnost da idu u Specijalnu zatvorsku bolnicu, a ne u zatvor.

- Veštačenjem će biti ukazano da li su bile isključene njihove mogućnosti da shvate šta čine ili da upravljaju svojim postupcima zbog duševne bolesti, zaostalog duševnog razvoja... - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, ovo veštačenje obaviće se u Specijalnim zatvorskim bolnicama u zatvorima u kojima se očuh i majka ubijene devojčice nalaze u pritvoru.

Inače, paralelno sa istragom koju sprovodi Tužilaštvo, otac ubijene devojčice kontaktirao je Fondaciju "Tijana Jurić".

Fondacija je od njega dobila punomoćje da zastupa porodicu oštećenih u slučaju stravičnog ubistva. To potvrđuje i Igor Jurić koji navodi da će pravni zastupnik Fondacije, advokatica Maja Atanasković biti na sudu kada počne suđenje i da će tražiti najveću kaznu.

- Očekujemo najstrožu kaznu za ovo ubistvo. Žao mi je što izmenjen Krivični zakonik nije počeo da se primenjuje odmah pošto je izglasan, jer bi to bila prva kazna doživotnog zatvora. Fondacija će se zalagati da oni koji su krivi za smrt deteta odgovaraju.

Podsetimo, stravično ubistvo devojčice dogodilo se krajem maja u selu Prahovo kod Negotina.

Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

U ponedeljak oko dva sata iza ponoći Zoran je, prema saznanjima, došao pijan iz provoda i ušao u kuću u kojoj je živeo sa Vesnom F. i njenom dvoipogodišnjom ćerkicom. Počeo je da viče, da obara stvari, da lomi sve što mu je došlo pod ruku. Policija je zatekla slomljene tanjire i čaše po podu, oborene stolice, a po zidovima su bile mrlje i kapljice krvi. Zoran se posekao dok je lomio po kući, a dok je tukao dete, krv iz njegove posečene ruke je prskala po sobi.

Policija je privela i očuha i majku odmah nakon što su beživotno telo devojčice tog ranog jutra doneli u negotinsku hitnu službu i oboje kazali kako je devojčica pala sa terase.

Majka Vesna je kroz plač ispričala nadležnima:

- Došao je pijan i probudio me. Počeo je da se svađa, da baca i lomi sve što mu je došlo pod ruku. Dete mi se probudilo i počelo da plače. Zoran se razbesneo, naredio mi da utišam dete, vikao da ne može da podnosi plač. Počeli smo da se svađamo i on me je svojom glavom udario jako u čelo. Zavrtelo mi se u glavi. Onda me uhvatio za ruku i bukvalno izvukao iz kuće. Zaključao je ulazna vrata, a ja sam ostala u dvorištu - pričala je majka Vesna.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Onda je nastao horor. Vesna kaže kako je čula da Zoran viče i udara njenu ćerkicu, da dete vrišti, da kroz plač krikom doziva: "Mama, mama, hoću mamu!". Ona kaže da je pokušala da razvali vrata i uđe, da je vikala iz dvorišta Zoranu da joj ne tuče dete, da je plakala i zapomagala. Dete je plakalo, i dalje su se čuli krici devojčice izmešani sa Zoranovim psovkama, a onda je sve utihnulo...

- Otključao je vrata i rekao da "mala ne mrda". Pozvali smo taksi, otišli u hitnu. Zapretio mi je da i ja kažem da je dete palo sa terase. Bojala sam se, mnogo sam se bojala, imam još jedno dete, bebu... – ispričala je Vesna.

Iako nije dokaz na sudu, praktikuje se ispitivanje na poligrafu koje daje smernice za dalji rad.

- Vesna je prošla poligraf, ali Zoran nije. On je priznao da je tukao devojčicu, ali je kazao da mu je pomagala i Vesna, da su nedužno dete tukli oboje - rekli su nadležni.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!