Zoran Marjanović
Vladimir Marković

 

Zoran Marjanović

Vladimir Marković

Foto: Vladimir Marković

Viši sud u Beogradu zakazao je u razmaku od devet dana čak dva ročišta na suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo supruge Jelene Krsmanović.

Prema informacijama koje posedujemo, suđenja će se održati 28. maja i 5. juna, a predviđeno je da se tada saslušaju svedoci koji nisu došli na prethodna ročišta. Pored njih biće saslušani i veštaci Zoran Stanković i Milan Kunjadić, koji su radili obdukciju pevačice, tj. koji su utvrdili kako je ona preminula. Samim tim, očekuje se da oni iznesu detalje svog veštačenja i objasne na koji način je ubica izvršio ubistvo.

Udarana u glavu

Naime, Jelena Krsmanović zadobila je višestruko nagnječenje mozga od udarca metalnim predmetom u glavu. Prve povrede koje je pevačica zadobila bile su kada je Jelena na sebi imala obučeni gornji deo trenerke sa kapuljačom na glavi.

"To su bile: ubodna rana u desnom lakatnom delu, ali i ubodna rana u zadnjoj levoj četvrtini temena. Opisane rane u tom događaju mogle su da nastanu od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom", stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, a u koju je "Blic" imao uvid.

Pevačica je sa nasipa pokušala da preko kanala pobegne od egzekutora, međutim, on ju je sustigao. Strgao je sa nje gornji deo trenerke, a onda je krenuo da je udara sve dok Jelena nije pala na kolena. Prema nalazu veštaka, u vreme nanošenja povreda ubica i Jelena stajali su na istoj podlozi, a bili su u nekom od uspravnih ili polusavijenih položaja tela, dok je Jelena leđima bila okrenuta prema prednjoj strani tela ubice.

 

Zoran Marjanović, suđenje, MArjanovići

Alo.rs/Nenad Vujanović

Foto: Alo.rs/Nenad Vujanović

"Nakon zadobijanja prvih povreda posle nasilnog skidanja trenerke, Jeleni je naneto osam povreda u predelu potiljka i leve i desne strane slepoočnice. Sve te povrede predstavljale su bezuslovno smrtonosnu povredu zbog nagnječenja i razdorenja moždanog tkiva", navodi se u optužnici.

Ključni svedok

Pored sudskih veštaka, očekuje se da se na suđenju koje je zakazano za četvrtak pojavi pevačicina tetka Ljubica Marković. Ova žena se smatra ključnim svedokom, koji do sada, četiri godine od ubistva pevačice, nijednom nije saslušan, a koji bi trebalo da ispriča sve šta zna u vezi s odnosima porodica Marjanović i Krsmanović, ali i kako se Zoran ophodio prema svojoj ženi pre smrti.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Markovićeva je možda i najvažniji svedok od svih do sada ispitanih, jer je od Jeleninog ubistva do Zoričine smrti živela sa pevačicinom majkom i brinula o njoj.

Prethodno suđenje odloženo

Podsećanja radi, prethodno suđenje za ubistvo pevačice bilo je zakazano za 21. mart, međutim zbog virusa korona i vanrednog stanja ono je odloženo za kraj maja.

Komentari (2)

šane

26.05.2020 19:30

neko je ,, preskočio,, nešto kod uvidjaja .i ovo je sud pretvorilo u Farsu. strasno , jadnno Dete milim na ćerku, to smo mi. šteta....niko nam nije kriv. sami . ili ,, sposobni,, koji daju vetar u ledja .... ma nebitno, nema ko zna koliko istine... to smo Mi.

Sanja

27.05.2020 12:53

Strasno...jos ga niste osudili...pa to je sramota