Udes u Beogradu, policija
Alo!/Masanori Jošida
Udes u Beogradu, policija

Alo!/Masanori Jošida

Udes u Beogradu, policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Kako su povređeni ispričali, jezive scene su se odigrale jutros u gotovo praznom tramvaju kada ga je automobil "dačia logan" udario prošavši kroz crveno svetlo, prilikom čega je vozilo gradskog prevoza izletelo iz šina.

- Bilo je užasno. Kad se desio sudar bilo nas je desetak u tramvaju. Ja sam sedela na sedištu, ali sam od siline udarca skliznula i poletela. Ne znam koliko sam letela između sedišta... Povredila sam glavu i levu nogu, jako me boli i jedno i drugo - rekla je 19-godišnja studentkinja koju smo zatekli u Urgentnom centru Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

 

I dalje vidno šokirani i izgubljeni, povređeni putnici su davali izjave policajcima u čekaonici ove ustanove. Među njima je bio i muškarac za kog se pretpostavlja da je vozač koji je upravljao automobilom koji je udario tramvaj i prema nezvaničnim informacijama on ima povrede nogu.

U grupi povređenih koji su dovedeni u Urgentni nalazi se i trudnica (32), koja se žalila na povrede glave i bol u leđima.

Dva muškarca prebačena su na preglede kod neurohirurga zbog povrede glave, dok je muškarcu koji je prebačen u Institut za ortopedsko-hiruške bolesti "Banjica" pukao mišić na nozi.

Zvanične informacije o prirodi i težini povreda svih putnika koji su se jutros našli u tramvaju biće dostupne tek popodne, kada svi završe sa dijagnostikom i drugim pregledima.

Vozač koji je upravljao tramvajem zadobio je teže telesne povrede ali nije životno ugrožen, pišu beogradski mediji.

Podsetimo, vozač putničkog automobila izazvao je karambol kada je prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja koji je prevozio putnike u Resavskoj ulici. Od siline udarca tramvaj je iskočio iz šina, pokosio drvo i udario pešaka Slavišu T. (42) koji je preminuo.