Dom zdravlja
Alo!/ Rajko Ristić
Dom zdravlja

Alo!/ Rajko Ristić

Ilustracija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Užasan fizički napad desio se u decembru u toku radnog vremena u Ambulanti medicine sporta, kojom u sklopu Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" rukovodi ovaj lekar.

Pročitajte još:

 

"Nemoj da skidaš Svetu Petku!", urlao je doktor, dok se na snimku čuje kako mu sestra mirno odgovara da je to prostorija u kojoj ona radi. Doktor se, međutim, nije smirio, već je još žešće nastavio da viče na sestru da su prostorije zajedničke, a da je Sveta Petka slava medicinskih sestara. Jelena Č. je pokušala da prekine raspravu, ali tek tada je Peša poludeo, piše Blic.

"Ma, marš! Možeš ti bez glave da ostaneš, šta misliš da ti sad zviznem glavu tu, da ti procuri mozak, ako pukne mi film!". Nakon ovih pretnji, na snimku je zabeležen napad na sestru i nastavak pretnji doktora kako će joj "prosuti mozak dok policija ne dođe". Potom se čuje i glas trećeg čoveka, ispostaviće se doktorovog kuma, koji pokušava da ga smiri. Ali bez uspeha. Peša nastavlja da urla, a u tim trenucima počinje i fizički da napada sestru. Da je vuče za kosu, davi...

Preporučujemo i ovo:

 

Sestra Jelena Č., koja je još na bolovanju zbog batina koje je dobila, kaže da je snimak autentičan, ali da ne zna ko ga je napravio.

- Na kraju godine menjala sam kalendar i okačila neku sliku umesto Svete Petke. Doktor je to primetio i rekao da vratim ikonu, što sam odmah i uradila. No, nastavio je da objašnjava zbog čega je ikona važna, nije prestajao. Molila sam ga da se ne svađa i ne viče, njegov kum je bio tamo, ali doktor se sve gore drao i vređao. Izašla sam napolje, zvala glavnog tehničara i rekla mu da ne mogu to više da trpim i slušam i da ću zvati policiju. Kada je čuo da zovem policiju, počeo je da viče "đubretaro", "sada ću da ti prospem mozak" - uznemireno prepričava Jelena Č.

Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica

Alo/Rajko Ristić

Dom zdravlja, lekar, doktor, čekaonica, Foto: Alo/Rajko Ristić

No, kada je doktor shvatio kako će policija stvarno doći, za ovu ženu, inače majku četvoro dece, više nije bilo spasa.

- Uhvatio me za kosu i čupao, vukao me dva metra po ordinaciji, posle me zgrabio za vrat i davio, stezao, bila sam bespomoćna, mislila sam da će me ubiti. Njegov kum je stajao iza njega i govorio mu da prekine. Uspela sam samo jednom da viknem upomoć, nisam mogla da se odvojim od njega. Nekako sam se okrenula, otrgla i uspela da pobegnem iz ambulante - priča nesrećna žena.

Policija je već bila na putu, a ona je morala u bolnicu, gde su joj konstatovane povrede vrata zbog kojih je nosila Šancovu kragnu tri nedelje. Policija je saslušala doktora i na tome se za sada završilo. On i dalje radi, a Jelena je na bolovanju, boji se da se vrati na posao, iako je nadređeni uveravaju da joj lekar više neće ništa...

 

"Tačno je, pokrenuli smo postupak"

Iz Doma zdravlja "Veljko Vlahović" potvrđuju da se desio fizički napad, te da su odmah obavešteni policija i Hitna pomoć. Kažu da je medicinska sestra podnela prijavu protiv doktora, nakon čega je direktorka Jasmina Asi pokrenula disciplinski postupak.

- Uzeta je izjava od lekara, zatražena je informacija od policije, a trenutno čekamo saglasnost od medicinske sestre za uvid u njen zdravstveni karton, kao i uzimanje izjave od jedinog svedoka ovog incidenta. Po završetku disciplinskog postupka, zaposlenom će biti izrečena adekvatna kazna. Moram da istaknem da držanje bilo koje ikone na zidu ne samo da nije obavezno već nije ni dozvoljeno ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi - izjavila je za dr Jasmina Asi.

Komentari (4)

shampita

01.03.2019 15:05

Najostrije kazniti nasilnika,doktorska nazovi titula ne moze I ne sme da bude imunitet za napad na medicinsku sestru.

Nekooo

01.03.2019 19:28

Zašto je takvom čoveku dozvoljeno da radi? Treba nekog da ubije pa da se čovek istera iz bolnice. Lekari su jako bahati, neki od njih misle da su uhvatili Boga za.....

salsa

03.03.2019 13:10

podhitno ga suspendovati

Sergej

03.03.2019 15:09

"Vernik"