Vladimir Stojković
EPA/Dominik Angerer
Vladimir Stojković, ojadili ga za 235.000 evra

Marko Metlaš

Vladimir Stojković, ojadili ga za 245.000 evra, Foto: Marko Metlaš

Specijalni sud je ovu nagodbu aminovao 5. aprila.

Prethodno je optuženi Vladimir Đurković, zvani Đura Advokat, priznao prevaru golmana Partizana i dobio 19 meseci zatvora i kaznu od milion dinara.

Đurković se lažno predstavljao kao advokat, a prošlog meseca je u sudu pročitan dopis Pravnog fakulteta iz Beograda da on nije okončao studije. Suđenje se nastavlja jedino Urošu Jankoviću, bivšem funkcioneru opštine Čukarica, koji je juče za „Alo!“ izjavio da čeka suočenje sa Stojkovićem 17. juna.

Uroš Janković, bivši funkcioner optšine Čukarica

Danica Ćuruvija

Uroš Janković, bivši potpredsednik optšine Čukarica je negirao da je nasamario golmana Partizana, Foto: Danica Ćuruvija/Alo

On je ranije negirao da je Stojkoviću na prevaru prodao tuđe placeve u Makiškom polju. Stojković se juče nije pojavio na suđenju jer je u karantinu, a sudija Zorana Trajković zakazala je njegovo saslušanje za 17. jun.

Optuženi se terete da su 2015. i 2016. lažnom dokumentacijom prodali više parcela Stojkoviću, uveravajući ga da će placevi biti atraktivni za ulaganje i izgradnju.

Tvrdi se da su izmišljena imena vlasnika koja su ubacivana u kupoprodajne ugovore, a oni su dalje overavani lažnim notarskim pečatima. Reprezentativca su oštetili za oko 245.000 evra. Stojković je podneo zahtev za odštetu od 23 miliona dinara.