"MALO TELO I OTAC, I MUK..." Stefana (11) je usmrtio traktor, selo Dedinac zavijeno u crno, najmiliji u šoku: "Moj bata je bio najvredniji od svih nas"

Tuga

Tragično nastradali Stefan
Tragično nastradali Stefan, Foto: Privatna arhiva

Nesrećni dečak je kako nam je potvrđeno u nedelju 24. marta oko deset časova stradao kada je traktor koji je za sada iz nepoznatih razloga na uzbrdici u njivi krenuo da se prevrće i pao preko dečaka.

Stefan Todorović (11) iz kuršumlijskog sela Dedinac koji je juče stradao kada ga je pregazio traktor, bio je na ovom vozilu. U ovom planinskom selu muk i neverica, a porodica ne može da dođe sebi.

- Bio je najvredniji od svih nas, moj bata. Uvek je sve pomagao roditeljima i čuvao nas - kaže Stefanov mlađi brat, koji izgleda još uvek ne shvata da Stefana nema.

Nesrećni dečak je kako nam je potvrđeno u nedelju 24. marta oko deset časova stradao kada je traktor koji je za sada iz nepoznatih razloga na uzbrdici u njivi krenuo da se prevrće i pao preko dečaka, a zatim nastavio da se dalje prevrće preko puta sve do obližnjeg potoka. U vreme nesreće sa dečakom je bio njegov otac Radovan, koji nije bio na traktoru i koji kada je video da će da se prevrne, pružio ruku da povuče sina, ali je već bilo kasno.

- Za sada se zna da je dečak bio na traktoru, sve ostalo će biti jasnije kada dobijemo policijski izveštaj. Tada će se videti da li ima osnova i za pokretanje eventualnih prijava - potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Šta je krenulo po zlu, još uvek zvanično nije utvrđeno. Otac Radovan je u potpunom šoku i izjavu je dao samo policiji.

- Oni su bili kod komšije da uzmu neke džakove sa kukuruzom. Spakovali su ih pozadi na traktoru, koji je bio parkiran na strmoj uzbrdici. Tada je dečak bio na traktoru. Odjednom je vozilo krenulo unazad, možda i zbog težine, počelo da se prevrće i palo na dečaka, koji je u tom tumbanju već pao na zemlju - potvrđuje izvor blizak istrazi.

Traktor je bukvalno prešao preko dečaka, a od povreda je preminuo na lice mesta. Nedaleko od tog mesta je kuća, te su oni odmah pošto su čuli jauke izašli i zatekli starvičan prizor i pozvali Hitnu službu Doma zdravlja Kuršumlije.

Tragično nastradali Stefan
Tragično nastradali Stefan, Foto: Privatna arhiva

- Strahota neviđena. Uopšte ne mogu da vam opišem taj trenutak. Malo telo i otac i muk - kaže jedan meštanin koji je ubrzo nakon nesreće došao.

Porodica Todorović ima četvoro dece. Pored Stefana još dva sina i ćerku. On je bio najstariji. Živeli su od poljoprivrede, a dečak je roditeljima pomagao u svim poslovima, išao u školu i kada treba čuvao mlađu braću i sestre.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi