Anabela Šćekić Tigrica
facebook.com
Anabela Šćekić Tigrica

facebook.com

Anabela Šćekić Tigrica , Foto: facebook.com

 

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri godine zatvora Radovana Lukajića zbog pokušaja ucene jednog biznismena, dok je Anabela Šćekić dobila uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine uz novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ovom odlukom, potvrđena je prvostepena presuda Drugog osnovnog suda u Beogradu od 8. maja, kojom im je takođe izrečena mera bezbednosti oduzimanja mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama.

Oštećeni biznismen je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu. Za Šćekićevu mediji pišu da je starleta zvana Tigrica i da je postala poznata kroz učesće u rijaliti programima.

Prema presudi Apelacionog suda, Lukajić je osuđen jer je u februaru ove godine sa svog mobilnog telefona biznismenu poslao mu je četiri fotografije, kao i poruku: "Ovo je stiglo do mene, imaš li predlog kako da ovo rešimo, ovo je samo deo o tebi, imamo još dosta snimaka, slika tvojih raznih avantura koje mogu izaći u novinama, što je vrlo loše, znaš zbog čega i koga".

Nakon toga oštećeni je pozvao Lukajića, koji mu je rekao mu da ništa ne prijavljuje policiji, da zna sve o njemu i njegovom kretanju, da zna gde mu žive bivša supruga i ćerka, kao i da mu spremi 20.000 evra u roku od tri dana jer će u suprotnom snimke koje poseduje objaviti u dnevnim novinama.

Anabela Šćekić

printscreen/facebook

Anabela Šćekić, Foto: printscreen/facebook

 

Dogovor je pao da mu za tri dana preda prvih 5.000 evra, ali je biznismen slučaj prijavio policiji. U policijskoj upravi za Grad Beograd uz zapisnik o popisu novčanica on je uzeo 5.000 dolara, nakon čega je u jednom hotelu predao Lukajiću kovertu u kojoj se nalazilo tih 5.000 dolara.

Po uzimanju koverte sa kojom je krenuo da napusti hotel Lukajića je uhasila policija, navodi se u presudi.

Šćekićeva je osuđena jer je 22. februara 2018. godine, na parkingu u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovela biznismena u zabludu i navela ga da joj preda 300 evra.

Ona je pozvala oštećenog i slagala ga da je izgubila telefon u kome se nalaze njihove zajedničke fotografije i video snimci, obmanjujući ga da ju je kontaktirao muškarac koji je pronašlo telefon i da za vraćanje traži 300 evra.

Oštećeni je posumnjao da se radi o prevari obratio se za pomoć policiji, gde je u PU za Grad Beograd uz zapisnik o popisu novčanica primio iznos od 300 dolara, nakon čega su se po dogovoru našli na parkingu kojom prilikom joj je oštećeni predao kovertu u kojoj se nalazilo 300 dolara, sa kojom je ona krenula da se udaljava, ali ju je policija odmah uhapsila, navodi se u presudi.