Nasilje u porodici
Shutterstock
Nasilje u porodici

Shutterstock

Nasilje u porodici, Foto: Shutterstock

Danas je u Varaždinu počelo suđenje 30-godišnjoj Kseniji Topolovčan koja je u aprilu u porodičnoj kući u Budančevici pod uticajem alkohola nožem ubila svog supruga Mirka Topolovčana (39). On je preminuo na putu do bolnice, a utvrđeno je da je optužena tada imala 2,60 promila alkohola u krvi, piše ePodravina i dodaje da se par često svađao, zbog čega je više puta intervenisala i policija. Tog 9. aprila 2018. je Ksenija Topolovčan kuhinjskim nožem supruga ubola u grudni koš dok je ležao u krevetu. Par je imao dvoje dece, za koju se sada brine hraniteljska porodica.

Danas je na sudu izjavila da nije kriva i dodala da su je u toj kući sve vreme suprug i svekar seksualno i fizički zlostavljali, a i dana kad se ubistvo dogodilo, suprug joj je bio pijan od jutra. Već oko podneva je došlo do sukoba sa njegovim ocem, zbog kojeg je došla i policija. Pila je vino i kolu, kako kaže, za smirenje, a i ona i svekar su potpisali papire da Mirko ne treba ići u stanicu sa njima na trežnjenje, pa se svađa nastavila kasnije tog dana.

- Ja sam otišla da legnem, ali znala sam da me čekaju batine kad dođe jer je to već bila rutina. Čula sam bicikl dok je dolazio i pravila sam se da spavam. Čim je legao, odmah me izšutirao na pod, ali sam se uspela dočekati na noge. Pobegla sam u štalu i tamo sam se skrivala sigurno pola sata do 45 minuta - ispričala je u iznošenju odbrane i dodala da je zatim svekar došao po nju kako bi se vratila u kuću, rekavši da Mirko spava. Probudio se u trenutku kad je htela utišati televizor i počeo je opet da je tuče.

PROČITAJTE JOŠ:

- Srušio me na pod, stavio koljena na moje laktove i počeo me udarati gde je stigao. Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvest, a moj svekar je sve gledao i nije mi pomagao. Kad sam došla k sebi, videla sam da on spava te sam na četiri noge uspela da pobegnem u kuhinju i uzmem nož - ispričala je Topolovčan i dodala da je nož uzela samo za zaštitu. Tučnjava se nastavila kad se ona vratila u sobu, a tokom sukoba je njen suprug pao na krevet povukavši i nju za sobom te je tada nož završio u njemu.

- Pokušavala sam mu pomoći, nisam to htela da učinim. Ne znam otkud mi snaga da obranim svoj život u tom trenutku. Poručujem svim ženama da se pomere od nasilnika da ne bi došle u situaciju u kojoj sam sad ja. Ako jednom digne ruku, opet će - poručila je Ksenija Topolovčan.

Glavni pretres će se održati 10. januara, kada će svedočiti njen svekar, javlja ePodravina.