Arkanovo ubistvo, Interkontinental
EPA
Arkanovo ubistvo, Interkontinental

EPA

Arkanovo ubistvo, Interkontinental, Foto: EPA

Ovu činjenicu utvrdio je sudski veštak balističar, koji je naveo da je u tom kratkom roku ispaljeno devet projektila, sa koliko su pogođeni Arkan i njegovi prijatelji.

Balističar Milan Kunjadić je na suđenju ijavio da je pucano iza stuba i da su čaure pale u žardinjeru. Sud je utvrdio da je neosnovana tvrdnja odbrane osuđenog Dobrosava Gavrića (43) da su na njegovom kaputu pronađeni tragovi nitrata jer je "bacao petarde" dok je čekao Novu godinu na Paliću.

- Takva odbrana je neprihvatljiva, jer su iskazi svjedoka i dokazi ukazali da su tragovi nitrata bili na donjim ivicama Gavrićevog kaputa, kao i u rukavicama nađenim u kaputu koji je nesporno nosio - zaključio je sud u svom postupku.

Sud je odbacio primedbe okrivljenih i njihovih branilaca da je neko za vreme uviđaja podmetnuo čaure u žardinjere.

- Na licu mesta nije nađen nijedan drugi materijalni trag koji bi ukazivao da je još neko pucao iz oružja jer nije bilo oštećenja ni čaura. Nedvosmisleno je utvrđeno da je pucano samo iz dva pištolja i da se broj ispaljenih čaura i oštećenja u svemu poklapa - navodi se u presudi sudije Milenka Cvijovića, koja je donesena u oktobru 2006. godine.

Iako je saučesnik Dragan Nikolić Gagi (49) na suđenju tvrdio da nije bio u hotelu već kod kuće, Arkanov telohranitelj Zvonko Mateović izjavio je da je Gagi pucao u njega u holu hotela.

Gagi je u iskazu od 20. aprila 2004. rekao da je za Arkanovo ubistvo čuo na televiziji, kod svog brata u Loznici. Izjavio je da ga je Zoran Uskoković Skole, za koga se nagađalo da je umiješan u organizaciju ubistva, zvao iz Njemačke.

- Bilo mu je žao, mnogo je plakao! On je Arkana obožavao. Arkan je bio njegov idol - izjavio je Gagi na sudu.

Svetlana Ceca Ražnatović u svom svedočenju na sudu izjavila je da su njenom suprugu zubi bili izbijeni te da je u poslednjim trenucima iskašljavao krv.

- Pritrčala sam separeu i ugledala zgrušanu krv na Željkovom levom oku koje je bilo zatvoreno. Zubi su mu bili izbijeni, a kada sam ga protresla, počeo je da kašlje i izbacuje krv iz usta. Manda je sedeo sagnut i krvario je iz oka i usta, a Garić je ležao pored separea držeći se za stomak i jecao: "Joj, joj". U jednom trenutku čula sam Zvonka Mateovića kako viče: "Spusti pištolj!" - izjavila Ceca i tokom svog svedočenja i dodala:

- Okrenula sam se i ugledala mladića u žuto-teget jakni, kako diže pištolj sa poda. Nikada ga više nisam vidjela - rekla je ona.

Arkan je ranjen sa tri hica u glavu, a projektili su mu razorili mozak. Teško je ranjen u 17.10 časova, a 15 minuta kasnije primljen je u Urgentni centar, ali uprkos naporima lekara da ga spasu, umro je u 18.45 sati na operacionom stolu.

Pročitajte još:

Komentari (1)

mish

15.01.2021 12:43

Molim objavite komentar! Hajde bar napisite pravu informaciju!! Vredjate inteligenciju nas koji smo radili taj dan u Urgentnom centru! Arkan nije ni stigao do operacione sale, vec je preminuo u sobi za reanimaciju!!