Zvezdan Jovanović
EPA
Zvezdan Jovanović

EPA

Zvezdan Jovanović, Foto: EPA

Zvezdan Jovanović (55), zvani Zveki, osuđen na 40 godina zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića (48), piše knjigu u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke, koji su učestvovali u tome, saznaje ekskluzivno „Alo!“. U knjizi „Vučje staze“, koja uskoro treba da ugleda svetlost dana, Jovanović će da obelodani imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!

Njegova supruga Olivera Jovanović za „Alo!“ potvrđuje da je njen suprug odlučio da posle dugo godina prekine ćutanje i skine paučinu s „procesa veka“.

Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju

EPA, Koča Sulejmanović

Mnogi su mu radili o glavi, Zoran Đinđić  Foto: EPA/ Koča Sulejmanović

Zvezdanova supruga navodi da će u knjizi njen suprug izneti jake argumente.

Olivera Jovanović, supruga Zvezdana Jovanovića

Privatni album

Olivera Jovanović, supruga Zvezdana Jovanovića, otkriva da će njen muž objaviti sve što je bilo sakriveno Foto: Privatni album

Zvezdanu je, kako naglašava, posebno teško pala izjava Gorana Petrovića, bivšeg načelnika resora Državne bezbednosti. 

Naslov knjige koju piše Zvezdan Jovanović

Alo

Naslov knjige koju piše Zvezdan Jovanović, Foto: Alo

Uskoro izlazi iz „Alkatraza“?!

Jovanoviću, nekadašnjem pomoćniku komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije RDB-a, pre 10 dana produžen je za još za dve godine boravak u najčuvanijem srpskom zatvoru. Jovanović je preko svog advokata uložio žalbu na tu odluku, tako da još ima šanse da izađe iz strogo čuvanog kazamata.

On nam otkriva i kako njen suprug podnosi samicu u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“, u kojem je 10 godina.

„Priznao sam ubistvo jer su pretili da će mi dirati porodicu“

„Nisam ubio Zorana Đinđića, nisam ranio Milana Veruovića, nisam uradio niti jedno jedino delo koje mi se stavlja na teret ovom optužnicom. To veće je prihvatilo kao dokaz to što su vam predstavili kao moju izjavu. Naravno, odgovorno tvrdim da to nije moja izjava i da nikad nisam davao izjavu. Ja sam pristao da im potpišem šta god oni budu tražili samo da mi ne diraju porodicu“ , izjavio je Zvezdan na suđenju 2007. u Specijalnom sudu i zatražio novo suđenje.

- Pa u samici je sedamnaest godina. Izdržava, junak je on. Malo me ova korona poremetila, pa ne mogu kod njega, ali uz njega sam već dugi niz godina i ostaću do kraja. Mogla bih ja ovako danima. Ali njegova je borba - njegova priča. Verujem da ćemo ostariti zajedno - poručuje Olivera Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (4)

Usud

12.09.2020 00:21

Istina je samo jedna ,spora ali dostizna......

Vladimir

12.09.2020 01:20

Mislim da je ovo spinovanje. Jovanovića bi i bez izjave osudili, na osnovu dokaza koji su skupljeni. To ko je želeo smrt Djindjiću je smešno. Ako ima nešto da kaže dokaže, neka kaže ko ih je id političara organizovao da ubiju Djindjića. A te koji su želeli ili sanjali neka ostavi za knjige tipa "šta bi bilo kada bi bilo".

Milan

12.09.2020 02:03

Verovati ubici? Kriminalcu? Strasno sta radite...

Eto

12.09.2020 15:48

Sledeca vest: ZJ preminuo u samici pod nerazjasnjenim okolnostima!