ALO EKSKLUZIVNO SAZNAJE Srpski političari drhte - Zvezdan Jovanović objavljuje ko je želeo mrtvog Zorana Đinđića!

Mnogi neće spavati mirno

Zvezdan Jovanović
Zvezdan Jovanović, Foto: EPA

Zvezdan Jovanović (55), zvani Zveki, osuđen na 40 godina zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića (48), piše knjigu u kojoj će otkriti sve o atentatu, kao i imena političara iz Demokratske stranke, koji su učestvovali u tome, saznaje ekskluzivno „Alo!“. U knjizi „Vučje staze“, koja uskoro treba da ugleda svetlost dana, Jovanović će da obelodani imena kriminalaca koji su tada šurovali s funkcionerima iz vlasti i policije!

Njegova supruga Olivera Jovanović za „Alo!“ potvrđuje da je njen suprug odlučio da posle dugo godina prekine ćutanje i skine paučinu s „procesa veka“.

Zoran Đinđić, čekale ga tri ekipe za likvidaciju
Mnogi su mu radili o glavi, Zoran Đinđić  Foto: EPA/ Koča Sulejmanović

- Moj suprug piše o svemu onome što je dosad bilo skriveno od javnosti. Piše o „demokratski“ odabranim svedocima lažovima, kriminalcima i njihovom kontaktu s ljudima iz vlasti i policije. U knjizi će napisati ono što je bilo zabranjeno, šta se dešavalo u sudu, koji su svi važni dokazi odbijeni, o onome što se zaista dešavalo... Piše o sramoti ove zemlje. Odabran je da bude žrtva, kriv bez krivice. U samici je 17 godina, zbog nečijih bolesnih ambicija. Sve je prodato, pa i ljudski životi - kaže prvi put posle 17 godina ćutanja Olivera Jovanović (53) ekskluzivno za naš list.

Zvezdanova supruga navodi da će u knjizi njen suprug izneti jake argumente.

Olivera Jovanović, supruga Zvezdana Jovanovića
Olivera Jovanović, supruga Zvezdana Jovanovića, otkriva da će njen muž objaviti sve što je bilo sakriveno Foto: Privatni album

- Piše istinu, potkrepljenu dokazima! Ne laže, kao što su lagali svi uključeni u „proces veka“. Sve ono što nije izgovoreno javno, što je sakriveno... E pa jedino je istina ta koja ne može da se promeni. Kaže da će tu biti odgovor „dripcima koji su ga pokušali poniziti“… Recimo, odgovor na laž o izbacivanju iz službe. Poručuje da će se njegova knjiga čitati uskoro - ističe supruga Zvezdana Jovanovića.

Zvezdanu je, kako naglašava, posebno teško pala izjava Gorana Petrovića, bivšeg načelnika resora Državne bezbednosti. 

Naslov knjige koju piše Zvezdan Jovanović
Naslov knjige koju piše Zvezdan Jovanović, Foto: Alo

- Zvezdan nema dan prekida radnog odnosa. Posle te nerazumne izjave Gorana Petrovića, nekoliko puta smo molili MUP da dostavi dokumentaciju. Dostavljena je službeno na zahtev suda. Nažalost, mediji nisu smatrali da je važno preneti istinu javnosti. Mnogi su pokušali da što više ponize čoveka, kome nisu ni do kolena. U stvari, to je bolest, zavideli su mu na hrabrosti i ljudskosti. Zavideli su na poštovanju i prijateljstvu ljudi s kojima je išao tamo gde je narodu trebalo pomoći - ogorčena je Olivera.

Uskoro izlazi iz „Alkatraza“?!

Jovanoviću, nekadašnjem pomoćniku komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije RDB-a, pre 10 dana produžen je za još za dve godine boravak u najčuvanijem srpskom zatvoru. Jovanović je preko svog advokata uložio žalbu na tu odluku, tako da još ima šanse da izađe iz strogo čuvanog kazamata.

On nam otkriva i kako njen suprug podnosi samicu u požarevačkom zatvoru „Alkatraz“, u kojem je 10 godina.

„Priznao sam ubistvo jer su pretili da će mi dirati porodicu“

„Nisam ubio Zorana Đinđića, nisam ranio Milana Veruovića, nisam uradio niti jedno jedino delo koje mi se stavlja na teret ovom optužnicom. To veće je prihvatilo kao dokaz to što su vam predstavili kao moju izjavu. Naravno, odgovorno tvrdim da to nije moja izjava i da nikad nisam davao izjavu. Ja sam pristao da im potpišem šta god oni budu tražili samo da mi ne diraju porodicu“ , izjavio je Zvezdan na suđenju 2007. u Specijalnom sudu i zatražio novo suđenje.

- Pa u samici je sedamnaest godina. Izdržava, junak je on. Malo me ova korona poremetila, pa ne mogu kod njega, ali uz njega sam već dugi niz godina i ostaću do kraja. Mogla bih ja ovako danima. Ali njegova je borba - njegova priča. Verujem da ćemo ostariti zajedno - poručuje Olivera Jovanović.

Povezane vesti

 • Korisnik: Eto
  12/09/2020 - 15:48
  Sledeca vest: ZJ preminuo u samici pod nerazjasnjenim okolnostima!
 • Korisnik: Milan
  12/09/2020 - 02:03
  Verovati ubici? Kriminalcu? Strasno sta radite...
 • Korisnik: Vladimir
  12/09/2020 - 01:20
  Mislim da je ovo spinovanje. Jovanovića bi i bez izjave osudili, na osnovu dokaza koji su skupljeni. To ko je želeo smrt Djindjiću je smešno. Ako ima nešto da kaže dokaže, neka kaže ko ih je id političara organizovao da ubiju Djindjića. A te koji su želeli ili sanjali neka ostavi za knjige tipa "šta bi bilo kada bi bilo".
 • Korisnik: Usud
  12/09/2020 - 00:21
  Istina je samo jedna ,spora ali dostizna......
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi