PALA VELIKA KRIMINALNA GRUPA U BIGARSKOJ! Srbin preko interneta ojadio ljude za 100.000 evra!

Koristili su lažne identitete!

Hakeri, napad, IT, kompjuter
 Foto: Shutterstock

Bugarska direkcija za borbu protiv organizovanog kriminala i specijalizovano tužilaštvo uhapsila je grupu za sajber kriminal koji su smanjivali račune putem interneta.

 

Pritisci su bili podignuti protiv tri osobe. Prema tužilaštvu, grupu je vodio izraelski državljanin u saučesništvu sa 28-godišnjim Bugarcem i Srbinom. Do sada je identifikovano 17 žrtava finansijske šeme, a verovatno će njihov broj rasti.

Žrtve su imali dva pozivna centra u Sofiji, koja su koristila atraktivne internet reklame. Obećali su im ogromne profite u zamenu za male investicije.

Hakeri, napad, IT, kompjuter
 Foto: Shutterstock

U trenutku kada odustanu od učešća u ovoj šemi i žele da povuku profit, na njihovom računu su se pojavljivali podaci da su sve izgubili i veza sa njima je prekinuta.

Postoje osobe koji su oštećene za 100.000 evra.

Koristili su lažne identitete. Agente je obučavao jedan izraelski državljanin, koji je Tužilaštvo razmatralo kao vođu grupe. 

Tužilaštvo je izjavilo da zaposleni u preduzeću nisu optuženi jer nije bilo dokaza da su znali za prevaru. Istražitelji su ustanovili da je grupa planirala da proširi svoje poslovanje u Srbiji i Makedoniji.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi