Policija, ubistvo, ulica, masakr
Shutterstock, ilustracija
Policija, ubistvo, ulica, masakr

Shutterstock, ilustracija

Policija, ubistvo, ulica, masakr, Foto: Shutterstock, ilustracija

Srpski državljanin Sadik R. (57), koji je u Švajcarskoj bio duže vreme zaposlen kao moler, izboden je nedaleko od stana u kom je živeo u gradu Kilvangenu, a ubrzo nakon napada nepoznatih osoba preminuo je od posledica ubadanja.

Smrtonosni napad nožem dogodio se, prema prvim rezultatima iz istrage i onome što su rođaci ispričali, nakon što se Sadik vratio sa crnogorskog festivala koji se održavao povodom dana Crne Gore u Švajcarskoj, na kom je volontirao.

Sudnica, Specijalni sud

RAS/Emil Čonkić

Parkirao je svoj službeni automobil iza zgrade, a onda su ga napali jedan ili više nepoznatih napadača i nožem mu naneli smrtonosne ubode i ogrebotine.

Policija je Sadika pronašla u svom stanu, a odmah je stigla i hitna pomoć, koja ga je odvela u bolnicu. Međutim, za Sadika je već bilo kasno i on je preminuo usled stravičnih povreda.

Njegova smrt zatekla je rođake i komšije koje su ga godinama poznavali.

Ubistvo, uviđaj, mesto zločina, policija

E-stock/Miloš Rafailović

- Saznao sam od Sadikovog rođaka da je ubijen. Poznajem ga više od 20 godina i šokiran sam. Bio je dobra i veoma ljubazna osoba, veliki radnik - ispričao je komšija Alfred G. novinarima Blika.

Istraga u ovom slučaju je i dalje u toku, a tamošnja policija, prema pisanju Blika, pretražila je celo područje oko Sadikovog stana. U dosadašnjem radu policije nije otkriveno ko stoji iza ovog napada, niti koji bi motiv mogao biti.