Momka ubili zbog selfija?!

Alo.rs | vesti 2017-07-09 14:56:29 2017-07-09 14:56:29

Osmorica napadača, od toga sedmorica srpskih državljana, optuženi su za ubistvo s predumišljajem, nakon čega je usled tuče na grčkom letovalištu Zakintos preminuo Amerikanac Bakari Henderson.

Printscreen Youtube

Proces je završen u subotu u ponoć, a uhapšeni su vraćeni u policijski pritvor na Zakintosu, gde će boraviti do utorka ujutro kada bi trebalo da izađu pred istražnog sudiju, prenose grčki mediji.

Pored sedmorice Srba uhapšen je i jedan grčki državljanin, koji je bio barmen u kafiću kada se dogodio incident. Ubrzo nakon optužnice oglasio se i advokat grčkog mladića.

- Nikada nije imao bilo kakav dosije, niti kriminalne radnje u prošlosti. Moj klijent je potvrdio da se našao na tom mestu, ali sigurno on nije taj koji je izazvao incident, niti je tukao preminulog Amerikanca, usled čega je preminuo - rekao je advokat, a prenosi grčki medij Katimerini.

Kako prenosi grčka televizija Antena, svađa je počela zato što su američki turisti pravili selfije sa konobaricom lokala, koja je navodno Srpkinja.

To je razljutilo radnike obezbeđenja i ekipu srpskih turista nakon čega je krenula rasprava i tuča, koja se nastavila ispred kluba.

Nalaz obdukcije je pokazao da je ubijeni mladić preminuo usled brojnih krvarenja u mozgu, a tokom tuče nije se branio.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da su srpski državljani uhapšeni na Zakintosu preliminarno saslušani u policiji, a da će ih istražni sudija saslušati u utorak 11. jula.

U saopštenju se navodi da je privedene srpske državljane danas obišao počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas koji je razgovarao sa njima i načelnikom grčke policije na Zakintosu.

Uhapšeni srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru, navodi se u saoipštenju MSP.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i pruža našim državljanima svu raspoloživu konzularnu pomoć.

Expand player
Pogledajte više