Srbi mu spakovali 320 kilograma koke!

J. Paunović | vesti 2016-11-21 22:47:21 2016-11-21 22:47:21

Španska policija traga za Mirkom Radovićem iz Crne Gore jer ima saznanja da je on naručilac 320 kilograma čistog kokaina koji je prošle nedelje pronađen na jednoj usidrenoj jahti, a čija vrednost iznosi oko 25 miliona evra.

promo

U toj akciji uhapšeno je nekoliko Srba koji su imali zadatak da kokain izuzetne čistoće upakuju u manje pakete i tako ga pošalju Radoviću.

Zanimljivo je što su odbili da kažu inspektorima u Španiji kome je droga bila namenjena.

Potraga i za Srbima

Osim za Ra­do­vi­ćem, špan­ska po­li­ci­ja tra­ga za još ne­ko­li­ko oso­ba za ko­je se sum­nja da ima­ju ve­ze sa šver­com ko­ka­i­na. Prema nekim informacijama, sumnja se da među njima ima i Srba.

Tokom praćenja ove međunarodne grupe španski inspektori utvrdili su da su narko-dileri iznajmili nekoliko kuća kako bi sakrili kokain i izbegli kompletnu zaplenu droge u slučaju da budu uhvaćeni. Srbi su napravili dvostruke podove u kućama za koje je znao samo mali broj članova bande. Drogu su potom odvozili u luku u Barseloni vozilima sa skrivenim pregradama.

Ka­da je dro­ga sti­gla na od­re­di­šte, in­spek­to­ri su upa­li u stan ko­ji je ko­ri­stio Ra­do­vić, ali ga tamo nisu našli.

- Sum­nja se da je imao do­ja­vu da mu se spre­ma hap­še­nje, pa je po­be­gao. Za njim je ras­pi­sa­na po­ter­ni­ca, a pret­po­sta­vlja se da je po­be­gao u Ju­žnu Ame­ri­ku - kaže izvor iz crnogorske policije.

Inače, Radović je navodno po­ve­zan sa ko­tor­skim ka­vač­kim kla­nom. Sum­nja se da posled­njih ne­ko­li­ko go­di­na iz Špa­ni­je ru­ko­vo­di šver­com nar­ko­ti­ka iz Ju­žne Ame­ri­ke. Ra­do­vić ima ne­ko­li­ko la­žnih pa­so­ša, a sum­nja se da je po­ve­zan sa još ne­kim kriminalnim kla­no­vi­ma iz okru­že­nja.
Ra­do­vić je pre dve go­di­ne uhap­šen u Va­len­si­ji, a ta­da je kod se­be imao pa­soš na ime Mi­lo­ša Ra­de­ti­ća. Izvor crnogorskog DAN-a tvrdi da je Mir­ko Ra­do­vić bli­zak kavačkom kla­nu iz Ko­to­ra, ko­ji je u ra­tu sa ška­ljar­ci­ma. Su­kob iz­me­đu ne­ka­da­šnjih or­ta­ka u po­slu na­stao je pre dve go­di­ne, ka­da je u Špa­ni­ji ne­sta­la znat­na ko­li­či­na ko­ka­i­na.

Radoman platio glavom

Kra­jem 2014. go­di­ne u Va­le­nsi­ji je ne­sta­lo oko 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na i od tada su po­če­li su­ko­bi u cr­no­gor­skom pod­ze­mlju. Rat zbog ne­stan­ka kokaina ­po­čeo je su­ro­vom li­kvi­da­ci­jom Go­ra­na Ra­do­ma­na u Be­o­gra­du u ­febru­a­ru pro­šle go­di­ne. On je ubi­jen iz za­se­de u ga­ra­ži zgra­de u ko­joj je ži­veo. Na­kon to­ga je po­če­la se­ri­ja li­kvi­da­ci­ja u ko­ji­ma su ži­vo­te uz­gu­bi­li Sa­ša Mar­ko­vić, Go­ran Đu­rič­ko­vić, Ivan Lo­pi­čić, Sr­đan Vla­ho­vić, Ra­do­mir Đu­rič­ko­vić, Go­ran Bi­sku­po­vić i Mi­loš Bo­šnjak. Pre­ma po­da­ci­ma po­li­ci­je, sve te li­kvi­da­ci­je do­vo­de se u ve­zu sa ne­stan­kom ko­ka­i­na u Va­len­si­ji.

Expand player
Pogledajte više