Zaplenjena marihuana
MUP
Zaplenjena marihuana

MUP

Marihuana, Foto: MUP

U istom trenutku na granični prelaz Kalotina 8. aprila stigla su dva identična kamiona koji su se razlikovali samo po jednom broju. Jedan kamion je bio prazan, dok je drugi prevozio robu, linoleum koji je trebalo da stigne u Tursku.

PROČITAJ JOŠ:

To je carinicima bilo sumnjivo i odmah su kamion sa robom uputili na detaljniji pregled, odnosno kontrolu skenerom.

Marihuana, zaplena, Reske

MUP

Marihuana, Foto: MUP

Na putu između primarne kontrolne zone i rendgenske provere, dva kamiona su promenila svoje registarske tablice i na rendgenskom skeneru se pojavio prazan kamion s dokumentima onog koji je prevozio robu, saopštili su sa carine.

PREPORUČUJEMO:

Carinici su naravno odmah shvatili da se radi o nečemu sumnjivom, te je i drugi kamion vraćen na detaljnu kontrolu. Vozač kamiona u kom nije bila droga je odmah zadržan a drugi je, videviši da će biti poslat na detaljnu proveru, izašao iz vozila i dao se u beg.

U međuvremenu, carinici su u kamionu pronašli tonu marihuane sakrivenu među robom u crnim putničkim torbama, a vrednost droge procenjena je na šest miliona leva odnosno nešto više od tri miliona evra.

Policija od tog dana intenzivno traga za odbeglim Srbinom, a drugi, inače vlasnik kompanije, zadržan je u pritvoru. Za odbeglim Srbinom je raspisana nacionalna potraga.