PAKLENI PLAN NA GRANICI! Srbi doterali dva kamiona, pa zamenili tablice pre rendgenske kontrole, carinici odmah počeli da sumnjaju, a jedan je ZBRISAO PREKO LIVADE!

Srpski državljanin uhapšen je u ponedeljak na srpsko-bugarskoj granici kada je pokušao da u kamionu preveze tonu kanabisa preko granice. Nakon što su carinici uočili nešto sumnjivo i kamion uputili na kontrolu, Srbin se dao u beg i od tada mu se gubi svaki trag.

Zaplenjena marihuana
Marihuana, Foto: MUP

U istom trenutku na granični prelaz Kalotina 8. aprila stigla su dva identična kamiona koji su se razlikovali samo po jednom broju. Jedan kamion je bio prazan, dok je drugi prevozio robu, linoleum koji je trebalo da stigne u Tursku.

To je carinicima bilo sumnjivo i odmah su kamion sa robom uputili na detaljniji pregled, odnosno kontrolu skenerom.

Marihuana, zaplena, Reske
Marihuana, Foto: MUP

Na putu između primarne kontrolne zone i rendgenske provere, dva kamiona su promenila svoje registarske tablice i na rendgenskom skeneru se pojavio prazan kamion s dokumentima onog koji je prevozio robu, saopštili su sa carine.

Carinici su naravno odmah shvatili da se radi o nečemu sumnjivom, te je i drugi kamion vraćen na detaljnu kontrolu. Vozač kamiona u kom nije bila droga je odmah zadržan a drugi je, videviši da će biti poslat na detaljnu proveru, izašao iz vozila i dao se u beg.

U međuvremenu, carinici su u kamionu pronašli tonu marihuane sakrivenu među robom u crnim putničkim torbama, a vrednost droge procenjena je na šest miliona leva odnosno nešto više od tri miliona evra.

Policija od tog dana intenzivno traga za odbeglim Srbinom, a drugi, inače vlasnik kompanije, zadržan je u pritvoru. Za odbeglim Srbinom je raspisana nacionalna potraga.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi