Vladika Pahomije
RTV Kruševac/printskrin

 

Vladika Pahomije

RTV Kruševac/printskrin

Vladika Pahomije, Foto: RTV Kruševac/printskrin

* Vladika Pahomije navodno napao mladog monaha

* Monah koji je napustio manastir slovio je za budućeg igumana Prohora

* Za njim otišlo još njih sedmoro

Nakon što su zastareli raniji slučajevi protiv Pahomija, u kojima se tereti da je seksualno uznemiravao maloletne mladiće, vladika ponovo radi isto - najnovije optužbe govore da je "spopadao" mladog monaha ovog manastira.

"Treba te tući do smrti, pa zakopati bagerom"!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.09.2019. 19:43 - 11.09.2019. 19:54 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su A. J. (38) iz Sevojna zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. On se sumnjiči da je putem društvene mreže Tviter uputio pretnje Igoru Juriću, osnivaču fondacije "Tijana Jurić".

Tomislav Gačić (67), odnosno vladika Pahomije, navodno je našao novu žrtvu. Izvori iz vranjske eparhije navode da je Pahomije već neko vreme "ustremljen na mladog monaha", koji je trpeo, tražio pomoć i žalio se višim instancama, ali nakon što je reakcija izostala, mladić je odlučio da iz manastira ode. 

Monah koji je napustio manastir slovio je za budućeg igumana Prohora i bio je voljen u narodu, a za njim su su otišli i ostali koji su bili u manastiru: tri monaha i četiri iskušenika.

Podsetimo, tada maloletni M. T, I. N, i K. M. optužili su Pahomija za seksualno zlostavljanje u periodu od 1999. do 2002. u službenim prostorijama Eparhije vranjske. Oni su krivične prijave protiv visokog crkvenog starešine podneli 31. decembra 2002. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

 

Komentari (1)

ja

12.09.2019 05:16

spc kuca bluda i razvrata