POSLE PRESUDE ISPLIVALA ISTINA O VUKOTIĆEVOM PASOŠU Sošku dobio kao specijalni agent! Jovanov otac: "Kako ste presudili, nek vam bog i Vasilije Ostroški vrate istom merom"

Sudija je u obrazloženju presude rekao da je zvanična makedonska institucija dala papire Jovanu Vukotiću, a njegov branilac da ih je dobio u posebne svrhe

Jovan Jovica Vukotić
Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

Kotoranin Jovan Vukotić (38), koga bezbednosne službe Srbije označavaju kao vođu škaljarskog klana, osuđen je juče na 15 meseci zatvora jer je koristio falsifikovani makedonski pasoš na ime Georgije Andonov. Sudija Irena Kovačević je u obrazloženju presude navela da je pasoš izdala zvanična makedonska institucija, ali da je on nesporno falsifikovan, jer je pored Vukotićeve slike ime drugog čoveka. Zora Dobričanin Nikodinović, njegov branilac, posle izricanja presude je otkrila misteriju u vezi s falsifikovanim pasošem, tvrdeći da ga je dobio kao agent za specijalne svrhe!

Jovan Jovica Vukotić
Jovan Jovica Vukotić, Foto: Privatna arhiva

- Nije tačno da je Vukotić priznao krivično delo falsifikovanja. Taj pasoš nije ni kraden, ni falsifikovan, već je izdat legalno u Makedoniji. Na njemu je pravi štambilj makedonske institucije i potpis Jovana Vukotića. Takvi pasoši se izdaju specijalnim agentima u posebne svrhe - rekla je Zora Dobričanin Nikodinović.

Vukotić je presudu primio mirno, dok je njegov otac Vesko Vukotić burno reagovao, govoreći sudiji: „Kako ste presudili, neka vam bog i Vasilije Ostroški vrate istom merom!”

Pre donošenja presude, tužilac Predrag Milovanović je u završnim rečima tražio da Vukotić bude osuđen na godinu i po dana zatvora.

- Za tužilaštvo je najvažnije to što je Vukotić priznao da je koristio sporni pasoš. Njegovu raniju osuđivanost treba uzeti kao otežavajuću okolnost i zbog toga tražim višu kaznu - rekao je tužilac.

Borivoje Borović i Zora Dobričanin Nikodinović, Vukotićevi advokati, tražili su da on bude oslobođen. Oni su negirali optužbe da je Vukotić falsifikovao pasoš. Tvrdili su da je pasoš izdat u policiji i da posle toga nije menjan.

Vukotić je juče istakao da nije priznao da je falsifikovao pasoš, kako je tvrdio tužilac, već da ga je „samo koristio”. 

- Taj pasoš sam dobio u specijalne svrhe, što sada ne bih objašnjavao - rekao je juče Vukotić.

Dejana Živković i Jovan Vukotić
Dejana Živković i Jovan Vukotić, Foto: Instagram/dejanazivkovic

Podsetimo, Vukotić je uhapšen u Turskoj početkom septembra, po poternici Interpola, koju je za njim raspisala Grčka zbog sumnje da je učestvovao u švercu 135 kilograma kokaina. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen makedonski pasoš na ime Georgije Andonov. Proteran je u Srbiju, koja je podigla optužnicu za falsifikovanje dokumenata.

Optužnicom mu je na teret stavljeno da je od aprila do septembra ove godine koristio falsifikovani pasoš u Barseloni, Varšavi, Antaliji, Istambulu i u Ukrajini. 

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi