Nikolina Stefanović
Printscreen Facebook
Nikolina Stefanović

Printscreen Facebook

Nikolina Stefanović, Foto: Printscreen Facebook

Lepotica se ubila tabletama! Nikolina Stefanović (17) iz Odžaka, koja je u subotu u cik zore pronađena bez svesti ispred svoje kuće, a pola sata kasnije umrla u bolnici, pre smrti se nagutala tableta i pušila džoint! 

Kako saznajemo, Stevan Radusin (26) iz Odžaka, koji je uhapšen posle njene smrti zbog sumnje da joj je dao drogu, otkrio je da su zajedno popušili jedan džoint, a da je Nikolina na svoju ruku popila lekove protiv epilepsije, dok joj je on dao pola tablete za „skidanje“, koju koriste narkomani navučeni na heroin!

- Nikolina je u subotu, 21. decembra, oko 2.30 ujutru otišla kod Stevana. Rekla mu je da je pre dolaska kod njega popila dve-tri tablete „rivotrila“ i „da se ne oseća dobro“. Stevan joj je tada predložio da popuše jedan džoint i ona je to prihvatila. Na kraju joj je dao da popije pola tablete „buprenofrina“, a jednu da ponese kući. Kod Nikoline je neposredno posle smrti nađena bočica „rivotrila“ - kaže naš izvor blizak istrazi.

Stevan je ispratio Nikolinu do ugla ulice, a ona je potom nastavila sama i pala neposredno ispred svoje kuće. Prolaznici su je našli na trotoaru bez svesti i pulsa, a pola sata kasnije preminula je u bolnici.

- Meštani su joj pritrčali u pomoć i polivali je vodom. U jednom trenutku se osvestila i počela da priča nepovezano. Rekla je kratko da joj se samo smračilo i spomenula je da je popila neke lekove. Prebačena je u bolnicu, ali lekari nisu uspeli da je ožive. Telo je prebačeno na obdukciju da bi se utvrdilo koje je lekove uzela i o kojoj količini je reč - navodi naš izvor blizak istrazi.

Samo dan posle Nikolinine smrti u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Odžaci - Bački Gračac poginuo je policajac Danijel R. (49). On je ispao iz svog automobila i poginuo na licu mesta, dok je njegovo vozilo upalo u kanal Dunav-Tisa-Dunav. 

 Stevan kriv za smrt tinejdžerke?

Policija je 21. decembra uveče uhapsila Stevana Radusina iz Odžaka zbog sumnje da je Nikolini dao drogu, koja ju je navodno usmrtila. - Analiza krvi treba da pokaže šta je devojka popila. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. Istraga utvrđuje da li joj je on i ranije davao marihuanu i tablete, kao i da li je ona duže vreme pila lekove na svoju ruku - navodi izvor blizak istrazi.

 

 Šta su „buprenofrin“ i „rivotril“

„Buprenofrin“ je namenjen lečenju zavisnika od opijata, a koristi se tako što se tableta topi ispod jezika. Najčešće se koristi tokom detoksikacije kod heroinske (metadonske) zavisnosti da bi sprečio simptome krize. Lek „rivotril“ se koristi za lečenje teške epilepsije kod dece i odraslih, da bi se smanjio broj napada i njihovo trajanje.