Vladimir Popović, zvani Vlada Pop
Privatna arhiva
Vladimir Popović, zvani Vlada Pop

Privatna arhiva

Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, Foto: Privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

 


- Popović je sedeo bliže vratima. Pojavila su se dvojica maskiranih muškaraca. Prvi je iz kese izvukao „hekler“ i uperio ga u Popovića. Kada je to Vladimir video, skočio je na njega, a napadač je istog sekunda u Vladimira sasuo 10 metaka. Popović je pao preko napadača i bukvalno ga preklopio. Tada je drugi napadač skinuo Vladu s muškarca koji je pucao, a zatim su izleteli iz kafića, seli u automobil „audi“ i pobegli u nepoznatom pravcu. Popović je odmah izdahnuo jer je zadobio prostrelne rane u predelu grudi, glave i stomaka - kaže izvor za naš list i dodaje šokantan detalj:

Kafić u kojem je ubijen Vlada Pop

M. Jošida

Kafić u kojem je ubijen Vlada Pop, Foto: M. Jošida

 - Miloš Nilović Runjo, jedan od istaknutijih pripadnika škaljarskog klana, sedeo je neko vreme u lokalu sa Popovićem pre nego što su uletela dvojica napadača. Nilović nije ni pokušao da pomogne Popoviću, koji je goloruk krenuo na napadače, već se sklonio. Nilović očigledno nije ni bio meta, već isključivo Popović. Napadači su imali jasan cilj i znali su koga žele da ubiju, a Runjo se ipak u strahu sakrio od njih - tvrdi naš sagovornik.

Još se ne zna ko su ubice advokata!

Poznati advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula u Novom Beogradu, i to naočigled njegovog sina Petra (27), koji je i sam bio povređen. Tragedija se dogodila oko 20 sati u ulici Antifašističke borbe, nedaleko od restorana. Na njega je pucao nepoznati maskirani napadač, a izvršilac i nalogodavac nisu pronađeni. Poznat je po tome što je zastupao Mirjanu Marković, suprugu Slobodana Miloševića, Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubistva Brisa Tatona, Luku Bojovića i Popovića, kao i mnoge druge.

 Inače, Nilović je bio jedan od uhapšenih naočigled gostiju u restoranu „Durmitor“ sa još devet osoba zbog različitih krivičnih dela.

Nakon pucnjave, policija je proglasila akciju „Vihor“ i isto veče blokirala grad. Kako saznajemo, u pucnjavi je ranjen i jedan mladić (23), koji se nalazio u kafiću.


- Na delu je očigledno istrebljenje svih onih koji su na bilo koji način povezani sa Lukom Bojovićem. Samo u poslednjih godinu dana, nekoliko bliskih Lukinih saradnika je likvidirano, a pre četiri meseca je ubijen čak i njegov advokat Dragoslav Miša Ognjanović. Ognjanović je zastupao Vladu Popa u slučaju „Havana“, u kojem je bio osumnjičen za pokušaj iznude. Trebalo je navodno da bude svedok u istrazi Mišinog ubistva. Sve ukazuje na sukob klanova - navodi izvor.

Miša Ognjanović

Tanjug/Zoran Žestić

Miša Ognjanović, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 Vladimir Popović nije dočekao kraj suđenja u slučaju „Havana“. Optuženima za iznudu i prebijanje u klubu „Havana“, među kojima je i Popović, suđenje je odloženo početkom oktobra jer je Popović zamolio sud za još vremena kako bi našao novog advokata, jer ga je branio Ognjanović, koji je ubijen. Sudije su prihvatile njegov zahtev i naredno suđenje je bilo zakazano za sredinu decembra.

Luka Bojović

EPA

Luka Bojović, Foto: EPA

 Podsetimo, Vladimiru Popoviću, Daliboru Đuriću i žandarmu Vojislavu Kostiću u tom postupku se sudilo, kako se navodi u tužilaštvu, zato što su od dve osobe pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nekretnine i automobile, a na ime navodnog duga.

Takođe, teretili su ih i za nanošenje teških telesnih povreda. Popović je poznat i kao građevinski investitor, a iza sebe je ostavio četvoro dece. Policija intenzivno traga za napadačima.